Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό αισθάνομαι πως με ελκύει κάποιος και είδα από την συμπεριφορά του πως και εκείνος έδειξε να γοητεύεται

Χαίρεται, είμαι 25 χρονών και τον τελευταίο καιρό με ενδιαφέρει ένας άνδρας που γνώρισα μέσω της δουλειάς. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό αισθάνομαι πως με ελκύει κάποιος και είδα από την συμπεριφορά του πως και εκείνος έδειξε να γοητεύεται. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει κάνει κάποιο βήμα για να με προσεγγίσει. Από την πλευρά μου, ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω το πρώτο βήμα γιατί προτιμώ να το κάνει ο άνδρας. Το θέμα είναι πως δεν γνωρίζω εάν έχει κάποια σχέση και δεν ξέρω πως να του δείξω το ενδιαφέρον μου για να δω τι νιώθει και εκείνος από την πλευρά του. Θέλω πολύ να τον γνωρίσω, αλλά φοβάμαι μήπως με παρεξηγήσει.

Γράφει ο ψυχολόγος- συνθετικός ψυχοθεραπευτής Σταύρος Ναούμ

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σύμφωνα με όσα μας λες, αναφέρεσαι για φλερτ μέσα στον εργασιακό χώρο και θα ήταν συνετό πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα σου να αναλογιστείς τις ιδιαιτερότητες που έχει η ανάπτυξη σχέσης σε αυτό το περιβάλλον. Ο χώρος της εργασίας έχει διαφορετικούς κανόνες στο φλερτ, σε σχέση με ένα μπαρ ή μίας παρέας κ.τ.λ. και καλό θα ήταν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στις κινήσεις σου, διότι μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο την επαγγελματική σου πορεία.

Αναφέρεις ότι, και εκείνος έδειξε να γοητεύεται από εσένα και αναρωτιέμαι πως το συμπέρανες, γνωρίζοντας ότι συχνά είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα σε δύο συνεργάτες – εργαζόμενους, όπου λόγω της εγγύτητας αναπτύσσεται η οικειότητα και εκφράζεται μέσω της ευγένειας, ενός κομπλιμέντου ή με ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οπότε είναι καλό για εσένα να επανεξετάσεις τα σημάδια που σου έδειξε και να είσαι σίγουρη πριν περάσεις στην επόμενη φάση της γνωριμίας.

Ωστόσο, ακόμα και αν είναι όλα ευνοϊκά για την ανάπτυξη μιας σχέσης, είναι σημαντικό να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον και την πολιτική που ακολουθεί για τις σχέσεις εντός του χώρου, ώστε να μην βρεθείς εκτεθειμένη  στην περίπτωση που γίνει γνωστό στην δουλειά σου.

Επίσης, ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σταθείς είναι η παρατήρησή σου στο γεγονός ότι δεν κάνει εκείνος κάποιο βήμα εφόσον δείχνει το ενδιαφέρον του για εσένα. Συχνά από την αρχή της σχέσης ακόμα και στο στάδιο της γνωριμίας ο άλλος μας δείχνει κάποια στοιχεία μέσων συμπεριφορών που αξίζει να μην τα προσπερνάμε λόγω του ενθουσιασμού, γιατί στην συνέχεια πιθανόν να αποτελέσουν εμπόδια μέσα στην σχέση. Επιπλέον, αναγνώρισε το πόσο σημαντικό είναι για εσένα να κάνει ο άντρας την πρώτη κίνηση, δηλαδή να παίρνει πρωτοβουλίες, και αν στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο θα μπορούσες να παραβλέψεις την έλλειψη πρωτοβουλίας στην εν γένει συμπεριφορά του και να είσαι καλά με αυτό.

Τέλος, συνυπολογίζοντας όλα τα ανωτέρω, είναι σημαντικό να εστιάσεις στην δυσκολία σου να βγεις και να έρθεις σε επαφή με το περιβάλλον σου, στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Σκέψου σε ποιους άλλους τομείς της ζωής σου παρουσιάζεις την ίδια στάση και συμπεριφορά. Διερεύνησε το κράτημα σου, τον φόβο σου και την αποφυγή να συγκρουστείς με την επιθυμία σου σε αντίστοιχα θέματα και όταν νιώσεις την ανάγκη συμβουλέψου έναν ειδικό, ώστε να λάβεις την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Με εκτίμηση,

 

Ναούμ Σταύρος

Ψυχολόγος BSc(Hons),

Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

[email protected]

6942912988

Σχετικά άρθρα