Το καλοκαίρι έφτασε και εδώ θα βρεις 6 τρόπους για να διακοσμήσεις κατάλληλα το σπίτι σου

Το καλοκαίρι εκτός από θάλασσα και ζεστές μέρες σημαίνει και πολλές ώρες στο σπίτι, αφού το πρόγραμμά μας είναι περισσότερο χαλαρό.  Μπορεί να είμαστε πάντα σε θέση να πάμε στην κοντινότερη παραλία αλλά μπορούμε να διακοσμήσουμε κατάλληλα το σπίτι μας για να του δώσουμε μια πιο καλοκαιρινή νότα και να το ανανεώσουμε.

Πειραματίσου με τα χρώματα, τι υφές και τα μοτίβα και δες τους χώρους που θα μπορούσες να αναβαθμίσεις. Μπορείς να βρεις ιδέες για όλα τα δωμάτια αλλά και για εξωτερικούς χώρους.

1. Δώσε μία λιτή εμφάνιση με λευκό

Βάψε τα πάντα λευκά, από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα, και στη συνέχεια στα υφάσματα χρησιμοποίησε αποχρώσεις του κρεμ, της άμμου ή του λευκού και πάλι. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις μερικές πιο σκούρες αποχρώσεις του γκρι ως λεπτομέρειες για να “σπάσει” λίγο η χλωμάδα του λευκού. Η βασική ιδέα είναι να μπει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στον χώρο.

2. Αλλαγή σε λινά κλινοσκεπάσματα

Άλλαξε τα βαρύτερα κλινοσκεπάσματα με σεντόνια και μαξιλαροθήκες για πιο δροσερή εμφάνιση και αίσθηση. Το χαλαρό, καλοκαιρινό υπνοδωμάτιο διαθέτει λευκά είδη σε ουδέτερους τόνους, λινές υφές και διαθέτει την κατάλληλη διακόσμηση για ένα εξοχικό σπίτι.

3. Προσθέστε floral μοτίβα

Δυναμικά χρώματα, ένας συνδυασμός μοτίβων και λουλουδιών παντού πραγματικά μπορούν να κάνουν το σαλόνι χαρούμενο, φωτεινό και παιχνιδιάρικο. Με αυτό το μοτίβο θα έχεις το ελεύθερο να συνδυάσεις πολλά χρώματα και να κινηθείς σε πολλούς τόνους. Ιδανικά βάλε στο ντεκόρ σου και αληθινά λουλούδια για να προσφέρουν την φυσική τους φρεσκάδα.

4. Κρέμασε αέρινες κουρτίνες

Η αέρινες κουρτίνες φέρνουν την καλοκαιρινή αύρα στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο καθώς ταιριάζει απόλυτα και έξω. Θωρακίζουν το σπίτι από τον ήλιο, είναι ανάλαφρες και προστατεύουν από τα κουνούπια. Συγχρόνως, αφήνουν το απαραίτητο φως να περάσει χωρίς να επιβαρύνουν την διακόσμηση.

5. Προετοίμασε τον κήπο σου 

Ετοίμασε τον κήπο σου για διασκέδαση και πάρτυ. Εάν ο κήπος σου έχει αρκετό χώρο, δημιούργησε δύο ξεχωριστές περιοχές για να διπλασιάσεις τη λειτουργικότητα. Μπορείς αν δεν έχει κήπο να προετοιμάσεις κατάλληλα την βεράντα ή το μπαλκόνι σου, ώστε να διαθέτει ξεχωριστό σαλόνι και χώρο φαγητού για υπαίθριο σαλόνι και τραπεζαρία με θέα στο αστικό τοπίο. Μια εξωτερική διάταξη όπως ένα σκιερό μέρος μπορεί να λειτουργήσει ως αίθουσα πρωινού, γωνιά ανάγνωσης ή τραπέζι δείπνου όταν ο καιρός είναι καλός.

6. Πάρε ένα φορητό μπαρ

Τα φορητά μπαρ είναι must για τα καλοκαιρινά πάρτυ, αλλά και για τις στιγμές χαλάρωσης στην αυλή. Δεδομένου ότι θα περνάς πιο πολύ χρόνο έξω, μπορείς να εφοδιάστεις με ένα αδιάβροχο καρότσι- μπαρ. Μπορεί να είναι ένα φορητό μπαρ φτιαγμένο από ρατάν για πιο ιδιαίτερη αισθητική και να προσθέσεις επάνω του ποτά, ποτήρια ή πιάτα.

Σχετικά άρθρα