Σφηνάκια με λεμόνι, τζίντζερ και κουρκουμά: Το νούμερο 1 αφέψημα για να παραμείνεις υγιής κατά την περίοδο του κρυολογήματος και της γρίπης

Υλικά:

  • 1 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ⅛ κ. γλ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κουρκουμά ή 2 κ. γλ. αλεσμένο κουρκουμά
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. νερό

Εκτέλεση:

  1. Συνδυάζουμε το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το μέλι, το νερό και το πιπέρι στο μπλέντερ. διαδικασία μέχρι να ομογενοποιηθεί, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό
  2. Στραγγίζουμε το χυμό μέσω ενός φίλτρου με λεπτό πλέγμα σε ένα μεγάλο κύπελλο μέτρησης, πιέζοντας τα στερεά με ένα κουτάλι για να βγάλετε χυμό, θα πρέπει να έχουμε περίπου 1 φλιτζάνι χυμό
  3. Ρίξτε ομοιόμορφα το χυμό σε μια παγοθήκη σιλικόνης
  4. Παγώνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί, τουλάχιστον 1 ώρα
  5. Τοποθετούμε 1 παγωμένο κύβο σε μια κούπα ή ένα ποτήρι ανθεκτικό στη θερμότητα
  6. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και σερβίρουμε αμέσως

Οφέλη

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην περίοδο έξαρσης πολλών ιών και ασθενειών. Ειδικά αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας έχουν προσβληθεί από κάποια εποχιακή ασθένεια είτε από γρίπη, είτε από άλλες ιώσεις. Υπάρχουν πολλές και καλές συμβουλές εκεί έξω για το πώς να βοηθήσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα να προλάβει την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου του συχνού πλυσίματος των χεριών, της παραμονής ενυδατωμένης, του να κοιμάστε αρκετά, μιας θρεπτικής διατροφής και πολλά άλλα.

Αλλά υπάρχει ένα επιπλέον πράγμα που μπορείς να κάνεις για να σε βοηθήσει να παραμένεις υγιής και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τα σφηνάκια με λεμόνι, τζίντζερ και κουρκουμά. Η προσθήκη μελιού κάνει τη συνταγή μας ελαφρώς γλυκιά για να εξισορροπήσει τις έντονες γεύσεις εσπεριδοειδών και μπαχαρικών και προσθέτει ακόμη περισσότερα αντιοξειδωτικά και ανακουφιστικό από το κρύο.

Το μείγμα χρειάζεται περίπου μία ώρα για να παγώσει, αλλά μπορεί να μεταφερθεί σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή επαναχρησιμοποιήσιμο δοχείο μόλις παγώσει. Παγωμένοι κύβοι μπορούν να προστεθούν σε ζεστό νερό για ένα στιγμιαίο τσάι λεμόνι, τζίντζερ, κουρκουμά, ενώ μπορείς να το πιεις και πριν τον καφέ σου το πρωί για μια γροθιά ενυδάτωσης και βιταμίνης C για να ξεκινήσεις τη μέρα.

Όχι μόνο αυτά τα σφηνάκια είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνουν, αλλά βασίζονται επίσης σε οικονομικά υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στη διάθεσή σου. Επιπλέον, είναι πολύ πιο οικονομικά από τα προκατασκευασμένα εξειδικευμένα ανοσοσυμπληρώματα και πραγματικά γνωρίζεις ακριβώς τι περιέχουν, κάτι που είναι τεράστιο όφελος.

Υπάρχουν πολλές συνήθειες και παράγοντες του τρόπου ζωής που επηρεάζουν τον κίνδυνο να αρρωστήσεις και είναι σημαντικό να δίνεις προτεραιότητα σε πράγματα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα όλο το χρόνο. Αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της έντονης άρρωστης εποχής.

Η περιεκτικότητα του κουρκουμά σε κουρκουμίνη δεν είναι καθόλου υψηλή, περίπου 3% κατά βάρος. Έχει επίσης ασθενή βιοδιαθεσιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι απορροφάται ελάχιστα στην κυκλοφορία του αίματός σας. Βοηθάει η κατανάλωσή του με μαύρο πιπέρι, που περιέχει πιπερίνη.

Η πιπερίνη είναι μια φυσική ουσία που ενισχύει την απορρόφηση της κουρκουμίνης κατά 2.000%. To μαύρο πιπέρι βοηθά στην απορρόφηση του κουρκουμά και του ελαίου λιναρόσπορου, το οποίο είναι μια πλούσια πηγή ωμέγα 3 που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών. Περιέχει επίσης βιταμίνη D που μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σου.

Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με απίστευτες ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, εάν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κουρκουμά για το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, συμβουλεύσου πρώτα τον γιατρό σου για να βεβαιωθείς ότι είναι η κατάλληλη λύση για σένα.

Σχετικά άρθρα