Πώς να χάσετε τα περιττά κιλά των εορτών, σε 5 βήματα, εύκολα και υγιεινά!

Η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων, που όλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από φανταχτερά τραπέζια με κάθε λογής λιχουδιά, η περίοδος που φίλοι και συγγενείς ενωνόμαστε γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να ανταλλάξουμε ευχές και δώρα, η περίοδος που τα γλυκά δίνουν και παίρνουν, πέρασε! Και τι έμεινε άραγε; Μα φυσικά τα περιττά κιλά!

Εμένα προσωπικά με κάνουν χαρούμενη γιατί μου θυμίζουν πόσο καλά πέρασα και όλα αυτά τα καλούδια που γεύτηκα. Η υγεία μας όμως, η ευεξία και η καλή σωματική μας κατάσταση προέχει. Οπότε σας παρουσιάζουμε ένα εύκολο πρόγραμμα για να χάσετε πολύ γρήγορα τα περιττά κιλά που αποκτήσατε την περίοδο των Χριστουγέννων, χωρίς κόπο και υπερβολικές στερήσεις!

Οι διαιτολόγοι μας συμβουλεύουν: 

  • Αφήστε την ζυγαριά στην άκρη,  αυτές τις μέρες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Έτσι κι αλλιώς αυτό που πραγματικά επιθυμούμε δεν είναι να δούμε τους αριθμούς στην ζυγαριά να μειώνονται. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε πραγματικές αλλαγές στο σώμα μας αλλά προ πάντων στην διατροφή μας! 
  • Κλείστε τα αυτιά σε διάφορες λύσεις που υπόσχονται πολλά αλλά έχουν μόνο αντίκτυπο στο πορτοφόλι σας. Αφήστε τις εξαντλητικές δίαιτες και τα αχρείαστα συμπληρώματα διατροφής. Προσπαθήστε να μπείτε και πάλι στους ρυθμούς που είχατε πριν την περίοδο των εορτών!
  • Διώξτε τα γλυκά από το σπίτι! Όσο δύσκολο και αν είναι, ναι διώξτε τα γλυκά που έχετε στο ψυγείο σας. Ο πειρασμός θα είναι μικρότερος και η επαναφορά στο πρότερο υγιεινό σας πρόγραμμα ευκολότερη. Δεν λέμε όχι στην κατανάλωση γλυκών, λέμε ναι, αλλά με μέτρο! Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για την σωματική μας διάπλαση, αλλά και για την υγεία μας.
  • Βγείτε και περπατήστε. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ψυγείο. Ξαναβάλτε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Θα νιώσετε πολύ ανάλαφροι και ξεκούραστοι, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσετε το σώμα σας να επανέλθει. 
  • Συνεχίστε αυτό που κάνατε! Θυμηθείτε τους στόχους που είχατε θέσει για το σώμα και την υγεία σας πριν την περίοδο των εορτών. Δύο-τρία περιττά «κιλάκια» δεν πρέπει να είναι ικανά να μας απομακρύνουν από τους στόχους μας. Ακολουθήστε το πρόγραμμα που είχατε και πριν και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

 

 Ακόμα και για εσάς που τα κιλά δεν είναι τόσο το πρόβλημα, αλλά χρειάζεστε αποτοξίνωση από τα λιπαρά και την ζάχαρη έχουμε την λύση!

 Σας παραθέτουμε εύκολα και γρήγορα tips για ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης!

  1. Τρώτε άφθονες φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένου του καστανού ρυζιού και των φρέσκων φρούτων και των λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας. Τα παντζάρια, τα ραπανάκια, οι αγκινάρες, το λάχανο, το μπρόκολο, η σπιρουλίνα  και τα φύκια είναι εξαιρετικές αποτοξινωτικές τροφές.
  2. Καθαρίστε και προστατέψτε το συκώτι παίρνοντας βότανα όπως ρίζα πικραλίδας, κολλιτσίδα και γαϊδουράγκαθο, και πίνοντας πράσινο τσάι.
  3. Πάρτε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, μια ηπατική ένωση που διώχνει τις τοξίνες.
  4. Πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερού την ημέρα. Μπουκάλι νερού  μαζί σας όπου κι αν πάτε!
  5. Αναπνεύστε βαθιά για να επιτρέψετε στο οξυγόνο να κυκλοφορεί πληρέστερα στο σύστημά σας.
  6. Μεταμορφώστε το άγχος δίνοντας έμφαση στα θετικά συναισθήματα.
  7. Κάντε υδροθεραπεία κάνοντας ένα πολύ ζεστό ντους για πέντε λεπτά, αφήνοντας το νερό να τρέχει στην πλάτη σας. Ακολουθήστε με κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Κάνετε αυτό τρεις φορές και μετά πηγαίνετε στο κρεβάτι για 30 λεπτά.
  8. Ιδρώστε στη σάουνα, ώστε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης.
  9. Βουρτσίστε το δέρμα σας με στεγνό βουρτσάκι ή δοκιμάστε αποτοξινωτικά σπα/λουτρά ποδιών για να αφαιρέσετε τις τοξίνες μέσω των πόρων σας. Ειδικές βούρτσες διατίθενται σε καταστήματα φυσικών προϊόντων.
  10. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός τρόπος αποτοξίνωσης; «Άσκηση», λέει ο Μπένετ. “Η γιόγκα ή το σχοινάκι είναι καλές. Μία ώρα κάθε μέρα.”  Δοκιμάστε επίσης το Qigong, ένα σύστημα άσκησης βασισμένο στις πολεμικές τέχνες που περιλαμβάνει ασκήσεις ειδικά για αποτοξίνωση ή καθαρισμό, καθώς και πολλές άλλες ασκήσεις με συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία.

Σχετικά άρθρα