Συνταγή για εύκολο και υγιεινό γλυκάκι με μόλις 3 υλικά!

Όσο αυστηροί και αν είμαστε με την διατροφή μας, σίγουρα κάπου κάπου θα λαχταράμε και ένα μικρό γλυκάκι για να αλλάξουμε και την μονοτονία στην γεύση μας. Όταν τα γλυκά δεν είναι ενταγμένα στην καθημερινή μας διατροφή τα απολαμβάνουμε χωρίς τις περιττές τύψεις.

Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε το αγαπημένο μας γλυκό στο σπίτι, χωρίς να καταναλώσουμε πολλές και αχρείαστες θερμίδες.  Όταν όμως λέμε γλυκό δεν εννοούμε απαραίτητα μία τούρτα σοκολάτας ή κάποιο γαλακτομπούρεκο.

Ας δούμε παρακάτω πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό σοκολάτας , με λίγες θερμίδες. Μία εξαιρετική επιλογή για απογευματινό σνακ, για κέρασμα αλλά και για τα παιδιά που ζητάνε συνεχώς γλυκά.

Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ πραλίνα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Μόνο αυτά τα τρία υλικά θα χρειαστείτε για αυτό το πανεύκολο γλύκισμα. Αν θέλετε το γλυκό σας να έχει ακόμα λιγότερα λιπαρά επιλέξτε πραλίνα από στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης.

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την πραλίνα και προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε καλά με μίξερ χειρός, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στην συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το αλεύρι να ανακατευτεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.

Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο βάλτε το σε μία φόρμα κέικ ή σε ένα ταψί (ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να του δώσετε) και ψήστε στους 180 βαθμούς, έχοντας τον φούρνο σας αναμμένο στις αντιστάσεις. Το γλυκό σας θα είναι έτοιμο μόλις κάνει ελαφριά κρούστα από πάνω.

Βάζοντας  ένα μαχαίρι μέσα στο μείγμα μπορείτε να διαπιστώσετε αν το γλυκό σας έχει ακόμα υγρασία στο εσωτερικό του. Αν έχει τότε θα χρειαστεί να ψήσετε λίγο ακόμα.

Για το σερβίρισμα:

Μόλις το γλυκό  έιναι έτοιμο, αφήστε πρώτα να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το γλυκό σας με κομμάτια φρούτων, ξηρούς καρπούς αλλά και λιωμένη σοκολάτα υγείας για να γίνει ακόμα πιο λαχταριστό, παραμένοντας πάντα και υγιεινό!

Σχετικά άρθρα