Πεντανόστιμο και υγεινό σουφλέ κουνουπίδι, μόνο με 290 θερμίδες!

Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό αλλά και ταυτόχρονα νόστιμο φαγητό; Μα φυσικά και μπορείτε! Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε την φαντασία να δουλέψει αλλά και να δώσετε την ευκαιρία στον εayτό σας να χρησιμοποιήσει όχι και τόσο “διάσημα¨υλικά”.

Κάθε μέρα κρέας και ζυμαρικά δεν γίνεται. Γίνεται όμως να ακολουθήσετε τις συνταγές που σας παρουσιάζουμε εδώ. Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της εύκολης συνταγής και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Ακόμη και τα παιδιά που δεν φημίζονται για την αγάπη τους στο κουνουπίδι, θα το λατρέψουν και θα σας το ζητάνε συνέχεια. Η γεύση είναι τόσο πλούσια και έντονη, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε ένα θρεπτικό γεύμα με μόλις 290 θεμίδες ανά μερίδα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 45 λεπτά.

Βάλτε ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Σουφλέ κουνουπίδι στο φούρνο

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 μικρά κεφάλια κουνουπίδι, κομμένα σε μπουκίτσες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλυτζάνια γάλα μη αποβουτυρωμένο
  • 50 γρ τυρί κρέμα
  • 200 γρ τσένταρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 φέτες μπέικον
  • μισό φλυτζάνι φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση:

Βήμα 1


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και ψήνουμε το κουνουπίδι για 3 λεπτά, ίσα ίσα να ζεματιστεί. Το αποσύρουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά το κουνουπίδι από το νερό. Παράλληλα μπορείτε να τσιγαρίσετε και το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.

Βήμα 2


Για την σάλτσα τυριού
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το για 1 λεπτό. Στην συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει για 2 λεπτά. Προσθέστε το γάλα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Έπειτα προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το τσένταρ. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και μετά προσθέστε και το αλατοπίπερο.

Βήμα 3


Σε ένα μεγάλο σκεύος ή ταψί περιχύστε το κουνουπίδι με τη σάλτσα τυριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε στο μείγμα σας το μπέικον και το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα.

Βήμα 4


Τέλος ψήστε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να λιώσει το τυρί, για 30 λεπτά.

Ήταν τόσο απλό, καλη σας όρεξη!

Σχετικά άρθρα