Το ιδανικό δείπνο για 2: “Μεθυσμένα” ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με μόλις 600 θερμίδες

Η ημέρα των ερωτευμένων έφτασε και για εσάς που δεν έχετε κανονίσει να δειπνήσετε σε κάποιο εστιατόριο, έχουμε την καλύτερη λύση! Θα σας δείξουμε πώς να ετοιμάσετε ένα fancy δείπνο στο σπίτι απλά, γρήγορα και χωρίς περιττές θερμίδες.

Ακόμα και για εσάς που η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σας, μην ανησυχείτε γιατί η σημερινή συνταγή είναι τόσο εύκολη, που μπορεί να την φτιάξει ο καθένας. Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά από τον χρόνο σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να ετοιμάζετε το τραπέζι σας!

Επιλέξτε ένα ωραίο μπουκάλι κρασί για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας και εκπλήξτε όποιον έχετε αποφασίσει να καλέσετε για δείπνο σήμερα το βράδυ! Μην ανησυχείτε για τις θερμίδες, μία μερίδα αναλογεί σε 600 περίπου θερμίδες, ενδεδειγμένο για ένα πλήρες γεύμα!

Πένες με βότκα και κόκκινη σάλτσα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι τοματοπολτός και 1 φλυτζάνι ντοματίνια
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κ.σ. βότκα
Αλάτι
1 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1


Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά.

Βήμα 2


Προσθέστε τον χυμό ντοπμάτας, τα ντοματίνια και την κόκκινη πιπεριά και μαγειρέψτε. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά. Συνεχίστε το μαγείρεμα της σάλτσας μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Βήμα 3


Προσθέστε την βότκα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί με την σάλτσα. Έπειτα σβήστε το μάτι και αποσύρετε από την φωτιά.

Βήμα 4


Για τα ζυμαρικά βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλατίστε το και βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Έξτρα tip: κρατήστε 2 φλιτζάνια από το νερό των ζυμαρικών πριν τα στραγγίξετε.

Βήμα 5


Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την σάλτσα. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Προσθέστε επίσης και την κρέμα γάλακτος αλλά και την μισή ποσότητα παρμεζάνας. Ανακατέψτε καλά μέχρι η σάλτσα σας να ομογενοποιηθεί.


Βήμα 6


Έπειτα σβήστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα στην σάλτσα τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Ρίξτε την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε.

Για το σερβίρισμα:


Τελειοποιήστε το πιάτο σας με φύλλα βασιλικού.

Σε πολύ λίγο χρόνο έχετε ετοιμάσει ένα πεντανόστιμο γεύμα για εσάς και τον αγαπημένο σας. Η απόλαυση είναι δεδομένη. Μην ξεχνάτε πως πάντα μαγειρεύουμε με αγάπη και έτσι το φαγητό μας νοστιμίζει, σήμερα λόγω της ημέρας βάλτε λίγη αγάπη παραπάνω! Και καλή σας όρεξη!

Σχετικά άρθρα