Μαθήματα ζωής με την Άννα Δρούζα: Εκδήλωση για την ψυχική υγεία με θέμα “Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;”

Τι είναι τα μαθήματα ζωής;

Μια εκδήλωση για την ψυχική υγεία με δωρεάν πρόσβαση για όλους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσα από τις ομιλίες καταξιωμένων καθηγητών Ψυχολογίας & Ψυχιατρικής πως μπορούν να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους, τους γύρω τους και τη ζωή. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται πιο ανθεκτικοί στις δυσκολίες της ζωής και θα μεταδώσουμε συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία και η αγάπη. 

Είναι σημαντικό να δούμε το πως θα θέλαμε να είναι από δω και πέρα η ζωή μας, να μοιραστούμε τα άγχη και τους φόβους μας, την οργή και τις αγωνίες μας, με πίστη στην αξία της ζωής.

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή;

  • Για κατανοήσεις καλύτερα τη ζωή σου και να μάθεις πως θα διαχειριστείς τις αποτυχίες και τις απώλειες σου
  • Για να αγαπήσεις περισσότερο τη ζωή και να την απολαμβάνεις περισσότερο.
  • Για να καταλάβεις έστω και λίγο καλύτερα εσένα και τους γύρω σου.
  • Για να αντιληφθείς πως ένα σωματικό σύμπτωμα μπορεί να σχετίζεται με το πως αισθανόμαστε μέσα μας.

Σχεδιάσαμε τα Μαθήματα Ζωής γιατί…

Η πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε, συνέβαλε στο να αυξηθούν τα περιστατικά βίας. Όπως έλεγε ο Angelus Silesius “το τριαντάφυλλο είναι χωρίς γιατί”. Στην ταραχώδη και βίαιη εποχή μας μπορούμε να πούμε οτι “το κακό είναι χωρίς γιατί”. Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες αύξησης των περιστατικών βίας μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό. Οι υπάρχουσες δυσκολίες αυξάνουν την ενδοοικογενειακή βία. Η ωμή βία εκδηλώνεται εναντίον των γυναικών, των παιδιών και των συμπολιτών μας που είναι διαφορετικοί. Οι βιασμοί, η παιδεραστία και οι φόνοι γυναικών από συντρόφους τους, σόκαραν την κοινωνία μας.

Πως εκπαιδεύονται οι άνθρωποι να ελέγχουν τα επιθετκά τους ένστικτά;

Παραδόξως όμως η επιθετικότητα παρεισφρέει και εκεί που θεωρούμε ότι βασιλεύει ο έρωτας. Πολύ συχνά τα ζευγάρια στην καθημερινότητα τρώγονται. Έτσι εγκαθιστούν την βάση των περισσοτέρων σχέσεων στις μέρες μας που είναι οι σαδομαζοχιστικές σχέσεις. Πολλοί προτιμούν αυτή τη σχέση παρά το κενό της απουσίας ή της απώλειας…

Δηλώστε συμμετοχή εδω:

Σχετικά άρθρα