Λαχταριστά συκωτάκια πουλερικών με μήλα και σάλτσα βατόμουρου με λιγότερες από 400 θερμίδες

Έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια: Αν η απάντηση είναι θετική, τότε είστε στο κατάλληλο μέρος. Σκοπός μας είναι να σας παρουσιάζουμε ευφάνταστες συνταγές, πάνω από όλα νόστιμες αλλά και δημιουργικές, ώστε να κρατάτε το ενδιαφέρον σας για την μαγειρική και προ πάντων να το κάνετε με όρεξη.

Η νοστιμιά είναι ένα από ζητούμενα, άλλο όμως εξίσου σημαντικό είναι να κινούμαστε πάντα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Η υγεία μας εξαρτάται άμεσα από το τι τρώμε και έτσι σας προτείνουμε μόνο συνταγές με λίγες θερμίδες που ο καθένας και η καθεμιά από σας μπορεί να φτιάξει εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Σήμερα θα φτιάξουμε συκωτάκια πουλερικών με σαλάτα μήλου και την πιο γευστική σως βατόμουρο. Θα χρειατείτε κάτι λιγότερο από μία ώρα για να ετοιμάσετε την υπέροχη αυτή συνταγή, με λιγότερες από 400 θεμίδες ανά μερίδα! Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Συκωτάκια πουλερικών και σαλάτα Μήλου με σος βατόμουρο

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο 
  • 500gr συκωτάκια πουλερικών καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 100 gr διάφορα φρέσκα φύλλα λαχανικών
  • 2 πράσινα μήλα Σμιθ καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 100gr φουντούκια ψημένα και σπασμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τη σoς

  • 200 gr βατόμουρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καστανήζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής

Για την σος:

Σε ένα μπολ κρατάμε 8 από τα βατόμουρα.

Βάζουμε τα υπόλοιπα βατόμουρα, το κρασί, το ξίδι και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι αντικολλητικό (αν τα βατόμουρα είναι όξινα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη παραπάνω).

Το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.

Έπειτα πολτοποιούμε το μίγμα, το περνάμε από σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει. Πριν προσθέσουμε την σος στο πιάτο θα την αναμίξουμε με το ελαιόλαδο.

Για τα μήλα:

Βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα μήλα και τα  σοτάρουμε από όλες τις μεριές μέχρι να χρυσαφίσουν.

Όταν είμαστε έτοιμοι να φάμε:

Ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και περνάμε τα συκωτάκια από το μίγμα.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μία κουταλιά βούτυρο για να τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Όταν δούμε και βγάζουν κόκκινα υγρά είναι σχεδόν έτοιμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα μήλα που είχαμε σοτάρει πριν για να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.

Σε μία πιατέλα ή τέσσερα πιάτα τοποθετούμε τα φύλλα, έπειτα τα συκωτάκια και τα μήλα, τα σπασμένα φουντούκια, μετά την σος που έχουμε χτυπήσει με το ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τα ολόκληρα βατόμουρα. Συνοδεύουμε με τραγανό πολύσπορο ψωμί.

Το γεύμα σας είναι έτοιμο, καλή όρεξη και καλή απόλαυση!

Ευχαριστούμε τον κύριο Χαρίτο Μποστανίδη για την συνταγή.

Χαρίτος Μποστανίδης, private σεφ, καθηγητής μαγειρικής, οργανωτής και εκπαιδευτής προσωπικού χώρων εστίασης

τηλ: 697 2019319

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα