Ο σεφ Χαρίτος Μποστανίδης φτιάχνει λαχταριστές μπουκίτσες από σύκο, φυστίκι και μέλι, χωρίς γλουτένη μόλις με 70 θερμίδες

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το λέμε, δεν χρειάζεται να στερείστε τα αγαπημένα σας γλυκά ούτε να νιώθετε ενοχές επειδή επιτρέψατε στον εαυτό σας μια γλυκιά απόλαυση. Υπάρχουν τόσες συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά με λιγοστές θερμίδες που συμβάλλουν στην διατήρηση μίας ισορροπημένης διατροφής!

Σήμερα ο κύριος Χαρίτος Μποστανίδης μοιράζεται μαζί μας συνταγή για μπουκίτσες από σύκο, μέλι και φυστίκι, χωρίς γλουτένη και μόλις με 70 θερμίδες ανά τεμάχιο!

Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

o 100gr φιστίκια Αιγίνης ανάλατα σπασμένα και ψημένα
o 50 γραμμάρια αμύγδαλα ψημένα και σπασμένα
o 100 γραμμάρια χουρμάδες ψιλοκομμένους
o 200 γραμμάρια σύκα ψιλοκομμένα και αποξηραμένα
o 1 με 2 κγ ξύσμα πορτοκάλι
o 1 με 2 κγ άνθος πορτοκαλιάς ή ροδόνερο
o 2 κσ μέλι, κατά προτίμηση αρωματικό
o 1/2 κγ σκόνη κανέλα
o κακάο για πασπάλισμα προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ψιλοκομμένα σύκα και τους χουρμάδες να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού, ανθόνερο, μέλι ,κανέλα και ξαναχτυπάμε.
  • Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και το μίγμα που έχουμε χτυπήσει και πλάθουμε ανακατεύοντας καλά.
  • Κρυώνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (σε αεροστεγές κουτί για να μην πάρει μυρωδιά από το ψυγείο)
  • Πλάθουμε σε σχήμα μπάλας και όταν είναι να σερβίρουμε τις πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Είναι νόστιμο συνοδευτικό για τσάι ή το σερβίρετε ως γλυκό μετά το δείπνο.

Είναι ένα νοστιμότατο συνοδευτικό για το τσάι ή τον καφέ αλλά μπορείτε να το σερβίρετε για γλυκό μετά το μεσημεριανό ή το δείπνο! Καλή σας απόλαυση!

Ευχαριστούμε τον κύριο Χαρίτο Μποστανίδη για την συνταγή

Χαρίτος Μποστανίδης, private σεφ, καθηγητής μαγειρικής, οργανωτής και εκπαιδευτής προσωπικού χώρων εστίασης

τηλ: 697 2019319

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα