Φτιάξτε τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου με καλαμπόκι και τσάτνεϊ μάνγκο με ελάχιστες θερμίδες

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα πιάτο για brunch ή ελαφρύ δείπνο, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. Για να μην τρώτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια σας προτείνουεμε εναλλακτικές και νόστιμες λύσεις για να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους!

Σήμερα φτιάχνουμε καπνιστό μπακαλιάρο με καλαμπόκι μόλις με 519 θερμίδες ανά μερίδα. Η συνταγή είναι για δύο μερίδες φαγητού. Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

o 2 μεγάλες πατάτες, 450 γραμμάρια περίπου, κομμένες σε κύβους
o 300 γραμμάρια καπνιστός μπακαλιάρος
o 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
o 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
o 150 gr καλαμπόκι σπόρους
o 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
o 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
o 1 λεμόνι ξύσμα και το υπόλοιπο του σε φέτες
o 25 γραμμάρια μαϊντανό χοντροκομμένο
o 25 γραμμάρια κόλιανδρο χοντροκομμένο
o 2 φρέσκα αυγά
o Αλάτι
o Πιπέρι
o Μαρμελάδα ή τσάτνεϊ μάνγκο για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις πατάτες, αλάτι, νερό κρύο μέχρι να τις καλύψει και αφήνουμε να πάρει βράση το νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ωσότου να μαλακώσουν οι πατάτες, όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το ψάρι με το δέρμα προς τα κάτω.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίσει το φιλέτο ψαριού. Βγάζουμε το φιλέτο, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη το τηγάνι (θα το χρησιμοποιήσουμε και για τα αυγά).
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε το καλαμπόκι για άλλα δύο λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν (πέντε λεπτά περίπου).
  • Προσθέτουμε ξύσμα λεμόνι, κύμινο, μουστάρδα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις φέτες λεμονιού.
  • Προσθέτουμε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια σπασμένο πάνω από τα υλικά.
  • Έπειτα ρίχνουμε τον μαϊντανό και το κόλλιανδρο και σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
  • Στο τηγάνι που είχαμε κρατήσει βάζουμε νερό, ξύδι, αλάτι και ποσάρουμε τα αυγά.
  • Σερβίρουμε τα αυγά πάνω από το ψάρι και λοιπά υλικά. Μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα χυμό λεμονιού.
  • Ταιριάζει πολύ με τσάτνει μάνγκο ή μαρμελάδα που έχουμε προσθέσει λίγο ξύδι.

Ευχαριστούμε τον κύριο Χαρίτο Μποστανίδη για την συνταγή

Χαρίτος Μποστανίδης, private σεφ, καθηγητής μαγειρικής, οργανωτής και εκπαιδευτής προσωπικού χώρων εστίασης

τηλ: 697 2019319

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα