Vegan παγωτό φράουλα με 4 υλικά και μόνο 190 θερμίδες, ιδανικό για διαβητικούς

Αυτή η λαχταριστή ωραία κρέμα φράουλας είναι μια υπέροχη εναλλακτική υγιεινή λύση παγωτού. Περιέχει μόνο φρούτα, χωρίς γαλακτοκομικά, ιδανική επιλογή για τους vegan και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να φτιάξετε αυτό το εύκολο και υγιεινό επιδόρπιο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, εάν καταψύξετε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε πιο πριν. Σερβίρετε την κρέμα μόνη της ή πασπαλίστε με περισσότερα φρέσκα μούρα για μια δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση. Γευτείτε το σπιτικό άφοβα, αφού περιέχει μονάχα 190 θερμίδες ανά μερίδα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι παγωμένο νερό, όσο χρειάζεται

Εκτέλεση συνταγής

  • Kαθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις φράουλες. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις μπανάνες.
  • Απλώνουμε τις φράουλες και τις μπανάνες σε ξεχωριστές πλευρές ενός ταψιού ή σε δύο φύλλα. Τις παγώνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν, τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Αφήστε τις φράουλες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και βάλτε τις στο μίξερ. Προσθέστε τις κατεψυγμένες μπανάνες και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, 1 έως 1 1/2 λεπτό, προσθέτοντας έως και 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό εάν χρειάζεται για να επιτύχετε την επιθυμητή υφή.
  • Σερβίρετε αμέσως ή, για πιο σφιχτή υφή, μεταφέρετε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και καταψύξτε για έως και 30 λεπτά.

Το πανεύκολο αυτό παγωτό φράουλας είναι ιδανικό για άτομα που πρέπει να προσέξουν την διατροφή τους. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το λέμε, δεν χρειάζεται να στερήστε, αρκεί να απολαμβάνετε με μέτρο! Καλή σας απόλαυση!

Σχετικά άρθρα