Φτιάξτε σπιτικό μπέργκερ με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι μόνο με 315 θερμίδες

Σήμερα θα φτιάξουμε το αγαπημένο όλων μπέργκερ! Ναι, εμείς θα το φτιάξουμε με αγνά, σπιτικά υλικά, για να μπορούμε να το απολαύσουμε άφοβα και χωρίς ενοχές, και φυσικά να δώσουμε στα παιδιά διπλή χαρά, προσφέροντάς τους ένα από τα αγαπημένα τους πιάτα!

Αυτά τα μπιφτέκια φτιάχνονται με μοσχαρίσιο κιμά και ένα εύκολο μείγμα με ψίχα ψωμιού. Τίποτα δεν ξεπερνά ένα απλό χάμπουργκερ σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ. Θα πλάσουμε τα μπιφτέκια με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα και στην συνέχεια θα απολαύσουμε!

Χρειάζεστε μια βασική συνταγή για μπέργκερ που μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο μηδέν; Έχουμε την τέλεια. Με μόλις 5 υλικά και 15 λεπτά χρόνο μαγειρέματος, αυτή η γευστική συνταγή θα σας λύσει τα χέρια! Μάθετε πώς να φτιάξετε τα δικά σας μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κρέας εδώ.

Πώς να φτιάξετε μπιφτέκια βοείου κρέατος

Τίποτα δεν λέει καλοκαίρι όπως ένα ζουμερό ψητό μπιφτέκι. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω με οδηγίες βήμα προς βήμα. Οπότε, βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Πώς να αποθηκεύσετε τα μπιφτέκια βοείου κρέατος

Τα μαγειρεμένα μοσχαρίσια μπιφτέκια μπορούν να διατηρηθούν με ασφάλεια στο ψυγείο για τρεις έως τέσσερις ημέρες. Φροντίστε να κρυώσετε αμέσως μετά το μαγείρεμα σε αεροστεγές δοχείο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής.

Μπορώ να καταψύξω τα μπιφτέκια βοείου κρέατος;

Ναι, μπορείτε να καταψύξετε μαγειρεμένα μπιφτέκια για έως και τέσσερις μήνες. Τυλίξτε τα μπιφτέκια σε αλουμινόχαρτο ξεχωριστά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην κατάψυξη.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

Eκτέλεση συνταγής

  • Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για δυνατή φωτιά και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα.
  • Χτυπήστε μαζί το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Προσθέστε τον κιμά και την ψίχα ψωμιού και ανακατέψτε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Πλάστε το μείγμα σε τέσσερα μπιφτέκια
  • Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στην προθερμασμένη σχάρα. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 6 έως 8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να λάβετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστό και απολαύστε!

Έξτρα τιπ: Γαρνίρετε το μπέργκερ σας με ντομάτα, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μουστάρδα ή κέτσαπ, τουρσί ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας!
Καλή απόλαυση!

Πηγή: allrecipes

Σχετικά άρθρα