Δροσιστική σπιτική γρανίτα φρούτων μόνο με 180 θερμίδες για απόλαυση χωρίς ενοχές

Η γρανίτα είναι μια από τις πιο εύκολες συνταγές γλυκών που μπορείτε να ετοιμάσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, χωρίς να ενεργοποιήσετε καμία από τις ζεστές συσκευές της κουζίνας σας. Αυτή η ευέλικτη ιταλική συνταγή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος φρούτου έχετε στη διάθεσή σας.

Με καταγωγή από τη Σικελία, η γρανίτα είναι ένα απλό ιταλικό επιδόρπιο από ζαχαρούχο πουρέ φρούτων που έχει. Ενώ η γρανίτα και το σορμπέ δημιουργούνται από τα ίδια βασικά συστατικά, αυτές οι παγωμένες λιχουδιές διαφέρουν ελαφρώς στην υφή. Το σορμπέ έχει μια λεία, κρεμώδη ποιότητα, που θυμίζει παγωτό, ενώ η γρανίτα έχει μια πιο λεπτή υφή. Αυτό το βασικό ιταλικό είναι ένα επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη που απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, όπως φρούτα, ζάχαρη και νερό.


Συμβουλές για την παρασκευή γρανίτας

Η γρανίτα είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πιάτο που επιτρέπει αμέτρητους συνδυασμούς φρούτων και επικαλύψεις. Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του, αλλά υπάρχουν μερικοί εμπειρικοί κανόνες που μπορούν να ακολουθήσουν οι μάγειρες για να φτιάξουν μια τέλεια δροσιστική γρανίτα.

 Ανακατέψτε και ταιριάξτε τα φρούτα σας.

Αυτό το απλό επιδόρπιο μπορεί να γίνει με αμέτρητες ποικιλίες και συνδυασμούς φρούτων. Μερικές κλασικές γεύσεις γρανίτας περιλαμβάνουν γρανίτα καρπούζι, γρανίτα φράουλα και γρανίτα λεμόνι. Μπορείτε ακόμη να αναμίξετε τις γεύσεις για να φτιάξετε γρανίτες όπως ανανάς μάνγκο και φράουλα λεμόνι.

 Φτιάξτε τη γρανίτα έγκαιρα

Η γρανίτα διατηρείται καλά καλυμμένη στην κατάψυξη για έως και μία εβδομάδα, καθιστώντας την μια εξαιρετική απόλαυση για κύματα καύσωνα.

Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις

 Αυτό το εξαιρετικά απλό επιδόρπιο μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία από γλυκές και αλμυρές επικαλύψεις για διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς. Μερικές νόστιμες επικαλύψεις γρανίτας περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα, ξύσμα φρούτων, γιαούρτι, σάλτσα σοκολάτας, ρικότα, φιστίκια Αιγίνης, τσιπς σοκολάτας, νιφάδες καρύδας, σαντιγί και ξύδι βαλσάμικο.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 6 φλιτζάνια καρπούζι, ή φρούτο της επιλογής σας, σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ⅓ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού ή χυμό λάιμ
  • 1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση συνταγής

  • Προσθέστε τα φρούτα, το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, κάτι που θα χρειαστεί περίπου 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε τον πουρέ γρανίτας σε ένα ρηχό ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ξύστε τη γρανίτα από το τηγάνι για να σχηματιστούν παγοκρύσταλλοι.
  • Ξανασκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στην κατάψυξη.
  • Ψύξτε για μια επιπλέον ώρα και επαναλάβετε τη διαδικασία απόξεσης. Επιστρέψτε το σκεύος στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως το μείγμα.
  • Ρίξτε τη γρανίτα σε μπολ για να τη σερβίρετε

Σχετικά άρθρα