Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή: Γαρίδες σκόρδου με πολύχρωμα λαχανικά μόλις με 220 θερμίδες ανά μερίδα

Στην αναζήτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, η εύρεση συνταγών που όχι μόνο δελεάζουν τους γευστικούς κάλυκες αλλά και θρέφουν το σώμα είναι το κλειδί για την προώθηση της συνολικής ευεξίας. Αν ψάχνετε για ένα απολαυστικό πιάτο που ενσωματώνει την καλοσύνη των ζουμερών γαρίδων και μια σειρά από ζωντανά λαχανικά, μην ψάξετε άλλο.

Με έμφαση σε συστατικά με χαμηλές θερμίδες, δίνοντας έμφαση στη χρήση φρέσκων προϊόντων και άπαχης πρωτεΐνης, σας προσφέρουμε μια συνταγή που δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά καλύπτει και τις διατροφικές σας ανάγκες.

Ο πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου είναι οι γαρίδες, μια θαλασσινή λιχουδιά που παρέχει μια πληθώρα απαραίτητων θρεπτικών συστατικών χωρίς τον μεγάλο αριθμό θερμίδων. Γεμάτες με άπαχη πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, οι γαρίδες προσφέρουν μια υγιή για την καρδιά εναλλακτική λύση στο κόκκινο κρέας.

Συμπληρώνει τις γαρίδες μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά, όπως μπρόκολο, πιπεριές και κολοκυθάκια, που φέρνουν μια έκρηξη υφών και γεύσεων στο πιάτο. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αυτά τα λαχανικά όχι μόνο συμβάλλουν σε ένα χορταστικό γεύμα αλλά υποστηρίζουν επίσης τη συνολική υγεία και το ανοσοποιητικό του σώματός σας.

Για να βελτιώσουμε το γευστικό προφίλ, εμποτίσαμε με σκόρδο και τζίντζερ, ανεβάζοντας κάθε μπουκιά σε μια απολαυστική αισθητηριακή εμπειρία.

Ως μπόνους, αυτή η συνταγή συνοδεύεται από μια προαιρετική πινελιά γλυκύτητας χρησιμοποιώντας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Ωστόσο, αν προτιμάτε ένα αλμυρό twist, μη διστάσετε να παραλείψετε αυτό το συστατικό και να απολαύσετε τις υπέροχες γεύσεις.

Πέρα από τη γαστρονομική του γοητεία, το Healthy Garlic Shrimp Stir-Fry είναι μια απόδειξη της προσεκτικής μαγειρικής που σέβεται τους διατροφικούς σας στόχους. Διατηρώντας τον αριθμό των θερμίδων υπό έλεγχο και ενσωματώνοντας συστατικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αυτό το πιάτο αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσής μας να προάγουμε την ευεξία σας μέσω απολαυστικών γαστρονομικών επιλογών. Το πιάτο περιέχει μόλις 220 θερμίδες ανά μερίδα!

.Λοιπόν, σηκώστε τα μανίκια σας, πιάστε το τηγάνι σας και ξεκινήστε ένα ταξίδι για να απολαύσετε τις γεύσεις της καλής υγείας με αυτή την απολαυστική και θρεπτική συνταγή. Οι γευστικοί σας κάλυκες και η ευεξία σας θα σας ευχαριστήσουν!

Γαρίδες σκόρδου Stir-Fry

Συστατικά

  • 1 λίβρα (450 γραμμάρια) μεσαίου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • 2 φλιτζάνια μπουκίτσες μπρόκολου
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά, για μια νότα γλυκύτητας)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή κινόα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού με το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών μέχρι να ενωθούν καλά και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ και σοτάρετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει.
  3. Προσθέστε μπουκίτσες μπρόκολου, πιπεριές κομμένες σε φέτες και κολοκυθάκια στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να είναι ελαφρώς τρυφερά αλλά ακόμα τραγανά.
  4. Σπρώξτε τα λαχανικά στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε τις γαρίδες στην άλλη πλευρά. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  5. Ρίξτε σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, σησαμέλαιο και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (αν χρησιμοποιείτε) στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθούν οι γαρίδες και τα λαχανικά με τη σάλτσα.
  6. Ανακατέψτε γρήγορα το μείγμα αμύλου καλαμποκιού και ζωμού και μετά ρίξτε το στο τηγάνι. Συνεχίστε να ανακατεύετε όλα μαζί για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να καλύψει ομοιόμορφα τις γαρίδες και τα λαχανικά.
  7. Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.
  8. Γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι αν θέλουμε.
  9. Σερβίρετε τις υγιεινές γαρίδες σκόρδου ανακατεύοντας πάνω από μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή κινόα για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.

Απολαύστε αυτό το γευστικό και χαμηλών θερμίδων stir-fry γαρίδας που δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά από τα πολύχρωμα λαχανικά και τις άπαχες γαρίδες!

Σχετικά άρθρα