Ζουμερό ψητό στήθος κοτόπουλου, με χυμό λεμονιού, αρωματικό μείγμα βοτάνων και πολύχρωμα λαχανικά μόνο με 300 θερμίδες

Μέσα στις ζέστες του καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα ελαφρύ, αναζωογονητικό και θρεπτικό γεύμα για να νικήσουμε την πείνα μας και να διατηρήσουμε την ενέργειά μας. Αγκαλιάζοντας τα εποχιακά προϊόντα και μια καλά ισορροπημένη διατροφή, σας παρουσιάζουμε τη συνταγή μας για σαλάτα κοτόπουλου με βότανα και λεμόνι– ένα τέλειο μείγμα γεύσεων και θρεπτικών συστατικών!

Με έμφαση στους χαμηλούς υδατάνθρακες και την εύκολη προετοιμασία, αυτή η απολαυστική σαλάτα διαθέτει ζουμερό ψητό στήθος κοτόπουλου, με χυμό λεμονιού και ένα αρωματικό μείγμα βοτάνων. Συνοδευόμενη από ένα μείγμα από τραγανά και πολύχρωμα λαχανικά, αυτή η σαλάτα όχι μόνο ικανοποιεί τις λιγούρες σας, αλλά είναι πηγή απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων για να σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια όλο το καλοκαίρι.

Με μόλις 300 θερμίδες ανά μερίδα, αποτελεί το ιδανικό γεύμα για μικρούς και μεγάλους! Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Σαλάτα κοτόπουλου με λεμόνι στη σχάρα:

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ανάμικτα χόρτα σαλάτας (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κ.λπ.)
  • Αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • Τοματίνια, μισά
  • Κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Τυρί φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμονιού (για γαρνίρισμα) Οδηγίες παρασκευής

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι για να δημιουργηθεί η μαρινάδα.
  • Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύστε τα με τη μαρινάδα. Σκεπάστε το πιάτο και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε το γκριλ ή το τηγάνι σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια μαρινάδα και ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  • Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ετοιμάστε τη σαλάτα βάζοντας ανάμεικτα χόρτα, φέτες αγγουριού, ντοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  • Μόλις γίνει το κοτόπουλο, αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το σε λωρίδες και τοποθετήστε το πάνω από τη σαλάτα.
  • Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τη σαλάτα για έξτρα γεύση.
  • Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως. Απολαύστε την αναζωογονητική και χαμηλών υδατανθράκων σαλάτα κοτόπουλου με λεμόνι και βότανα στη σχάρα! Θυμηθείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις συγκεκριμένες διατροφικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Σχετικά άρθρα