Ελαφρύ τζατζίκι παντζαριού τέλειο για καλοκαιρινό σνακ ή συνοδευτικό για το κρέας μόλις με 60 θερμίδες

Η συνταγή που ακολουθεί προσφέρει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού τζατζίκι, εισάγοντας την βαθιά ροζ απόχρωση και τη γεύση του παντζαριού. Η προσθήκη των φρέσκων βοτάνων και του ελαιολάδου δίνει ένα ανανεωμένο, αρωματικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε μια νέα διάσταση γεύσης με αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή τζατζίκι με παντζάρι.

Νόστιμο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά υγιεινό! Μια μερίδα περιέχει περίπου 60-80 θερμίδες, ανάλογα με τα ακριβή υλικά και τις ποσότητες που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή. Θυμηθείτε ότι οι θερμίδες μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προσθήκες όπως το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα λοιπά υλικά. Πάντα είναι καλό να έχετε υπόψη τις θερμίδες όταν σχεδιάζετε τη διατροφή σας.

Υλικά που θα χριεαστείτε

  • 1 μεσαίο παντζάρι, καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες παρασκευής

  1. Προετοιμασία του Παντζαριού:
    • Πλύνετε, καθαρίστε και τρίψτε το παντζάρι με ένα λεπτό τρίφτη. Στραγγίστε το από τυχόν υπερβολική υγρασία.
  2. Ετοιμασία του Τζατζικιού:
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
  3. Προσθήκη του Παντζαριού:
    • Προσθέστε το τριμμένο παντζάρι στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν τα υλικά.
  4. Προσθήκη Αρωματικών:
    • Προσθέστε το παρθένο ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
  5. Ψύξη και Σερβίρισμα:
    • Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν.
  6. Σερβίρισμα:
    • Πριν από το σερβίρισμα, ανακατέψτε ξανά το τζατζίκι με παντζάρι. Μπορείτε να σερβίρετε το τζατζίκι με πίτα, ψωμί, λαχανικά, ή ως συνοδευτικό για κρέας ή φαλάφελ.

Αυτή η συνταγή για τζατζίκι με παντζάρι θα προσθέσει ένα νόστιμο και χρωματιστό αποτέλεσμα στο τραπέζι σας. Απολαύστε το ως δροσερή και νόστιμη επιλογή σε σνακ ή συνοδευτικό πιάτο.

Σχετικά άρθρα