Stir-fry noodles με κοτόπουλο, λαχανικά και τραγανά κάσιους σε σάλτσα σόγιας με λιγότερες από 450 θερμίδες

Σήμερα θα ταξιδέψουμε γευστικά προς Ασία και θα μαγειρέψουμε τα αγαπημένα όλων μας noodles. Θα χρησιμοποιήσουμε απλά και εύκολα υλικά καθώς και διάφορες ασιατικές σάλτσες που θα βρούμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Ένα απολαυστικό και υγιεινό πιάτο, με λιγότερες απο 450 θερμίδες ανά μερίδα υπόσχεται να ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Βάλτε, λοιπόν, την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Συστατικά που θα χρειαστείτε

Για τη σάλτσα Stir-Fry

  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Για το Stir-Fry

  • 250 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 230 γραμμάρια νουντλς ρυζιού ή νουντλς αυγών, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 1 φλιτζάνι ανάλατα κάσιους, ψητά και ελαφρώς αλατισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι μπουκίτσες μπρόκολου
  • 1 καρότο, κομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Ετοιμάστε τη σάλτσα Stir-Fry

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα hoisin, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, το σησαμέλαιο, το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήστε στην άκρη.

Μαγειρέψτε τα noodles

Μαγειρέψτε τα νουντλς ρυζιού ή τα νουντλς αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη.

Τηγανίστε το κοτόπουλο

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Σοτάρετε τα λαχανικά

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, τα μπουκετάκια μπρόκολου και το καρότο. Τηγανίστε για 2-3 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να παραμείνουν τραγανά.

Ανακατέψτε και σιγοβράστε

Επιστρέψτε το ψημένο κοτόπουλο στο τηγάνι με τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίξτε την έτοιμη σάλτσα stir-fry πάνω από το μείγμα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά, αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

Προσθέστε Noodles και Κάσιους

Προσθέστε τα μαγειρεμένα noodles και τα ψητά κάσιους στο τηγάνι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, βεβαιωθείτε ότι τα noodles είναι καλά καλυμμένα με τη σάλτσα και όλα τα υλικά έχουν ζεσταθεί.

Σερβίρετε

Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου αν θέλετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο με κάσιους και τα noodle, με φέτες λάιμ στο πλάι για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης.

Απολαύστε αυτό το γευστικό και ικανοποιητικό stir-fry με την απολαυστική τραγανή γεύση από κάσιους και ζουμερό κοτόπουλο ,όλα επικαλυμμένα με μια αλμυρή και ελαφρώς γλυκιά σάλτσα. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός υφών και γεύσεων!

Σχετικά άρθρα