Συνταγή λαχταριστής πέστροφας με ζεστή πατατοσαλάτα μόλις με 362 θερμίδες

Αυτή η ψητή πέστροφα με ζεστή πατατοσαλάτα είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την καπνιστή γεύση του ψητού ψαριού με την κρεμώδη και αφράτη υφή μιας κλασικής πατατοσαλάτας. Είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Συστατικά:

Για την ψητή πέστροφα:

4 ολόκληρα φιλέτα πέστροφας, με το δέρμα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Φρέσκα βότανα (όπως άνηθος, μαϊντανός ή θυμάρι) για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Για τη ζεστή πατατοσαλάτα:

1,5 κιλό πατάτες baby (κόκκινες ή απλές), πλυμένες και κομμένες στη μέση

1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα

1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1/2 φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε κύβους

1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τουρσί (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Για την ψητή πέστροφα:

Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλείφετε και τις δύο πλευρές των φιλετών πέστροφας με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετήστε φέτες λεμονιού πάνω από τα φιλέτα πέστροφας.

Τοποθετήστε τα φιλέτα πέστροφας στη σχάρα, με την πέτσα προς τα κάτω, και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.

Βγάλτε την ψητή πέστροφα από τη σχάρα και αφήστε τη στην άκρη.

Για τη ζεστή πατατοσαλάτα:

Όσο η πέστροφα ψήνεται στη σχάρα, βάζετε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτετε τις πατάτες baby κομμένες στη μέση και μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος ή το στραγγιστό γιαούρτι, τη μουστάρδα Dijon, το ξύδι από κόκκινο κρασί, τον φρέσκο ​​άνηθο και το φρέσκο ​​σχοινόπρασο. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.

Προσθέστε τις ψημένες και στραγγισμένες πατάτες στο μπολ με το dressing όσο είναι ακόμα ζεστές. Ρίξτε απαλά για να καλύψουν ομοιόμορφα τις πατάτες.

Προσθέστε το σέλινο κομμένο σε κύβους, το κόκκινο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα τουρσιά (αν χρησιμοποιείτε) στο μείγμα της πατάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Για σερβίρισμα:

Τοποθετήστε μια γενναιά δόση ζεστής πατατοσαλάτας σε κάθε πιάτο.

Γεμίστε κάθε πιάτο με ένα φιλέτο πέστροφας.

Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά.

Σερβίρετε αμέσως, και απολαύστε τη νόστιμη ψητή σας πέστροφα με ζεστή πατατοσαλάτα!

Αυτό το πιάτο εξισορροπεί την αλμυρή πέστροφα και την κρεμώδη και πικάντικη πατατοσαλάτα, καθιστώντας το ιδανικό για τα οικογενειακά δείπνα ή τις συγκεντρώσεις με φίλους.

Σχετικά άρθρα