Λαχταριστή και υγιεινή συνταγή για κοτόπουλο παρμεζάνας με μόνο 327 θερμίδες

Συστατικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα στη μέση
  • 2 αυγά
  • 75γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 75γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 690ml χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 125γρ μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Κόψτε στη μέση τα 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου και στη συνέχεια τοποθετήστε τα ανάμεσα σε φύλλα μεμβράνης και χτυπήστε με έναν πλάστη μέχρι να γίνουν λεπτά.
  • Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλο σε 2 χτυπημένα αυγά, στη συνέχεια στα 75γρ φρυγανιά που έχετε αναμείξει με το μισό από τα 75γρ από την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήστε τα στην άκρη σε ένα πιάτο στο ψυγείο για να φτιάξετε τη σάλτσα.
  • Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίξτε στο τηγάνι τις 2 θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίξτε τα 690ml χυμό ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη και 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη. Αφού συμπληρώσετε με αλάτι και πιπέρι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά.
  • Ζεστάνετε τη σχάρα στο δυνατό και ψήστε το κοτόπουλο για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά
  • Αδειάστε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος και από πάνω προσθέστε το κοτόπουλο.
  • Σκορπίστε πάνω από το κοτόπουλο τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να φουσκώσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε με λαχανικά ή σαλάτα εποχής

Σχετικά άρθρα