Διαιτητική συνταγή με λαχταριστό ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας (346 θερμίδες)

Απολαύστε ένα υπέροχο ριζότο μανιταριών με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Πασπαλίστε με παρμεζάνα για ένα λαχταριστό γεύμα χωρίς τύψεις.

Συστατικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

150 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

150 γρ. μανιτάρια λευκά

50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

300 γρ ρύζι αρμπόριο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

τριμμένο τυρί παρμεζάνας για σερβίρισμα

λάδι τρούφας

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το ζωμό μας σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα πορτσίνι, αφήνουμε να σιγοβράσουν και μετά τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και τα πορτσίνι σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για να μη μας κολλήσουν, ως ότου το ριζότο μας να χυλώσει και το ρύζι μας να είναι ελαφρώς αλ ντέντε.

Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά. Διορθώνουμε εάν χρειαστεί με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Σχετικά άρθρα