Το μήλο περιέρχει κερκετίνη που βοηθά το ανοσοποιητικό και την απώλεια βάρους – Φτιάξτε μαρμελάδα μήλο μόνο με 35 θερμίδες!

Είναι γεγονός ότι το ρητό “Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα” δεν είναι μύθος!

Τα μήλα προσφέρουν αντιοξειδωτικά όπως η κερκετίνη, το καφεϊκό οξύ, και η επικατεχίνη. Επίσης, τα μήλα περιέχουν μαγγάνιο, χαλκό και βιταμίνες A, E, B1, B2 και B6. Τα μήλα είναι επίσης μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βοηθούν στην απώλεια βάρους και μας προστατεύουν από τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Φτιάξτε βάζα με σπιτική μαρμελάδα μήλου και δώρο σε φίλους και συγγενείς. Είναι νόστιμο άλειμμα που μπορείτε να το απολαύσετε πάνω σε φρυγανιές ή ως γέμιση στα αγαπημένα σας κέικ και μάφιν.

Συστατικά

  • 1 κιλό μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη. Έπειτα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μήλο και τη ζάχαρη άχνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 350 ml νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη για 30 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και γυαλιστερό.

Βγάζουμε το μικρό πιάτο από την κατάψυξη και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα πάνω του και το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα – θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό. Αν είναι ακόμα λίγο ρευστό, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ξαναβάζουμε το πιάτο στην κατάψυξη και δοκιμάζουμε ξανά μέχρι να είναι έτοιμο.

Τέλος μοιράζουμε το μίγμα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε. Η μαρμελάδα μας διατηρείται για τρεις μήνες σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα, φυλάξτε το βάζο σας στο ψυγείο και καταναλώστε το μέσα σε ένα μήνα.

Σχετικά άρθρα