Απολαυστική συνταγή με ψητό κοτόπουλο και τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι με μόλις 190 θερμίδες!

Απολαύστε μια πεντανόστιμη συνταγή με υγιεινό τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι και κοτόπουλο. Το ρύζι από κουνουπίδι έχει εξίσου νόστιμη γεύση με το κλασικό ρύζι, αλλά χωρίς όλες τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες. Μια μερίδα ψητό κοτόπουλο με ρύζι έχει περίπου 450 θερμίδες ενώ αν το αντικαταστήσετε με ρύζι κουνουπιδιού οι θερμίδες του πιάτου σας είναι μόλις 190!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

4 σκελίδες σκόρδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κσ ελαιόλαδο

2 κγ ψιλοκομμένο φρέσκια ρίγανη

1 κγ αλάτι

1/2 κγ μαύρο πιπέρι

1/8 κγ πιπέρι καγιέν

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο ή μπούτι φιλέτο

Για το ρύζι από κουνουπίδι

1 κσ ελαιόλαδο

1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κούπες κουνουπίδι ψιλοκομμένο σε μέγεθος ρυζιού.

αλάτι

πιπέρι

λίγο πιπέρι καγιεν

λίγος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σκόρδο, το ξύσμα από λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Με το μίγμα που προέκυψε αλείφουμε καλά καλά το κοτόπουλό μας μέχρι να πάει παντού και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ρύζι από κουνουπίδι. Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το τρίβουμε στον τρίφτη ή το περνάμε στο multi μέχρι να γίνει σπυρωτό σαν ρύζι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κουνουπίδι μας, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθεί.

Τέλος ετοιμάζουμε τα πιάτα μας με το κοτόπουλο και το ρύζι κουνουπιδιού και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Σχετικά άρθρα