Δοκιμάστε την εύκολη, θρεπτική και διαιτητική συνταγή από κοτόπουλο γεμιστό με θυμάρι, μπέικον γαλοπούλας και κατσικίσιο τυρί μόνο με 426 θερμίδες!

Ο συνδυασμός κοτόπουλου, κατσικίσιου τυριού και μπέικον είναι πεντανόστιμος ενώ τα λαχανικά προσθέτει μια ιδιαίτερη γλυκύτητα στο πιάτο σας.

Υλικά

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα
  • 100 γραμμάρια σκληρό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν 2-3 κλωναράκια επιπλέον
  • Μπέικον γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C στον αέρα. Χωρίζουμε τα στήθη κοτόπουλου σχεδόν στη μέση και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο. Τοποθετούμε πάνω τους μια διαφανή μεμβράνη και τα χτυπάμε λίγο με έναν πλάστη για να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε όλες τις πλευρές. Σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου βάζουμε το μισό κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζετε με τα φύλλα θυμαριού. Διπλώνουμε το κοτόπουλο για να κλείσει το τυρί μέσα του και στη συνέχεια το τυλίγουμε με τις φέτες από το μπέικον γαλοπούλας.
  • Λαδώστε ελαφρά το ταψάκι μας και στη συνέχεια τοποθετούμε τις σειρές από κολοκυθάκια και ντομάτες καλύπτοντας ολόκληρη τη βάση του ταψιού. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα κλωναράκια από το θυμάρι. Έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο πάνω τους και τοποθετούμε το ταψάκι μας στον φούρνο. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια κατευθείαν στο πιάτο μας και γαρνίρουμε με λίγο θυμάρι.

Σχετικά άρθρα