Super υγιεινή συνταγή από πεντανόστιμα μπιφτέκια σολωμού με τζίντζερ και λαχανοσαλάτα (μόλις 292 θερμίδες)

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, περίπου 550γρ συνολικά, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • ένα κομμάτι φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
  • 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο, μισό ψιλοκομμένο, μισά φύλλα μαζεμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Για τη σαλάτα

  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη

Μέθοδος

  • Βάλτε τον σολομό σε ένα μπλέντερ, μαζί με τη φρυγανιά, το τζίντζερ, τη σόγια και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αφού χτυπηθούν καλά βγάλτε το μείγμα και πλάστε 4 μπιφτέκια. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τηγανίστε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, προσεκτικά για να μη σας κολλήσουν, γυρίζοντας τα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη λαχανοσαλάτα. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπωλ το λάχανο και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το ξύδι, τον άνηθο και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε και πάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Απλώστε στο πιάτο σας τη λαχανοσαλάτα και τοποθετήστε το καλοψημένο μπιφτέκι σολωμού, γαρνίροντας με λίγο κόλιανδρο.

Σχετικά άρθρα