Λαχταριστή συνταγή από λιγκουίνι με πέστο μπρόκολου, πανσέτα και τσέρι ντοματίνια (μόνο 372 θερμίδες)

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπρόκολο, χωρίς τα κοτσανάκια, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 300 γρ λιγκουίνι ολικής
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση

Μέθοδος

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέστε το μπρόκολο και βράστε το για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάζετε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύετε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ρίξτε το μπρόκολο στο multi με το κουκουνάρι, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και χτυπήστε το μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί η πανσέτα είναι ήδη πολύ αλμυρή.
  • Βάλτε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε την πανσέτα για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου, τις ντομάτες και την πανσέτα και προσθέστε μια κουταλιά από το νερό των ζυμαρικών, αν χρειάζεται. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Σχετικά άρθρα