Γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή από κινέζικο κοτόπουλο με κάρυ – Είναι πανεύκολη, μαγειρεύεται αμέσως και έχει μόνο 264 θερμίδες η μερίδα!

Αντιγράψτε το κοτόπουλο με κάρυ, ένα από τα αγαπημένα κινέζικα πιάτα και μαγειρέψτε το σε μόλις 20 λεπτά. Είναι ένα πλήρες γεύμα για την οικογένεια με μόνο 264 θερμίδες.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κσ κορν φλάουρ
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 400 ml ζωμός κοτόπουλου (και από κύβο)
  • 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
  • 1 χούφτα κατεψυγμένο αρακά
  • ρύζι για σερβίρισμα

Μέθοδος

  • Ρίξτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο κορν φλάουρ και αλατοπιπερώστε καλά. Έπειτα αφήστε τα στην άκρη.
  • Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει –περίπου 5-6 λεπτά– στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα υλικά για άλλο ένα λεπτό και στη συνέχεια αφού προσθέσετε το ζωμό και τη σάλτσα σόγιας, αφήστε το να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά. Ρίξτε τα πάντα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σκουπίστε το τηγάνι και τηγανίστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίξτε τη χτυπημένη σάλτσα ξανά στο τηγάνι, προσθέστε τον αρακά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέστε λίγο νερό από βραστήρα αν χρειάζεται να αραιώσετε τη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.

Σχετικά άρθρα