Εύκολη και λαχταριστή συνταγή από πικάντικες τορτίγιες καλαμποκιού με κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο μόνο με 403 θερμίδες!

Τι καλύτερο για ένα μεσημεριανό γεύμα που μπορείτε να πάρετε ακόμη και στη δουλειά σας! Δοκιμάστε την πανεύκολη συνταγή με πικάντικες τορτίγιες καλαμποκιού, γεμιστές με κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο για να έχετε ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες.

Συστατικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου (περίπου 180 γρ.), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 θηλιά χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • χυμός από ένα λάιμ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι (ήπιο ή έξτρα καυτερό, ανάλογα με την προτίμησή σας) σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1 μέτριο αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε φέτες
  • μερικά κλωνάρια κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος

  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο με το χυμό λάιμ, το τσίλι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο για μερικά λεπτά – θα ψηθούν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό προσέχετε μη σας κολλήσουν. Εν τω μεταξύ έχουμε ζεστάνει τις τορτίγιες περνώντας τες για δυο λεπτά στο τηγάνι. Μην τις αφήσετε να στεγνώσουν γιατί θα είναι δύσκολο το τύλιγμα.
  • Πασπαλίζουμε μισό αβοκάντο σε κάθε τορτίγια, προσθέτουμε τις πιπεριές στο τηγάνι για να ζεσταθούν και, στη συνέχεια τις προσθέτουμε και αυτές μαζί με το κοτόπουλο και το λουκάνικο στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο. Τυλίγουμε σφιχτά την κάθε τορτίγια και τη βάζουμε στο πιάτο μας. Εάν θέλουμε να την πάρουμε στη δουλειά τη στερεώνουμε τυλίγοντας τη σε μια διαφανή μεμβράνη.

Σχετικά άρθρα