Αυτά είναι τα καλύτερα brownies σοκολάτας που φάγατε ποτέ και έχουν μόνο 150 θερμίδες!

Μια σούπερ εύκολη συνταγή για brownies σοκολάτας. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα έχετε τα πιο λαχταριστά brownies που φάγατε ποτέ, χωρίς κόπο και μόνο με 150 θερμίδες!

Συστατικά

  • 185 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 185g μαύρη σοκολάτα
  • 85 γρ αλεύρι απλό
  • 40 γρ κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα
  • 50 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 275 γρ άχνη ζάχαρη

Μέθοδος

Κόψτε 185 γρ ανάλατο βούτυρο σε μικρούς κύβους και ρίξτε τα σε ένα μεσαίο μπολ. Σπάστε 185γρ μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μπολ. Λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή εναλλακτικά, σκεπάστε το μπολ χαλαρά με μεμβράνη και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στο δυνατό. Αφήστε το λιωμένο μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετήστε ένα ράφι στη μέση του φούρνου σας και ανάψτε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Χρησιμοποιώντας μια ρηχή τετράγωνη φόρμα 20 εκ., κόψτε ένα τετράγωνο αλουμινόχαρτο κουζίνας (ή λαδόκολλα ) για να στρώσετε τη βάση. Κοσκινίστε τα 85 γραμμάρια απλό αλεύρι και 40 γραμμάρια σκόνη κακάο και ψιλοκόψτε 50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα και 50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος σε κύβους. Σπάστε 3 μεγάλα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε 275 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ για 3-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε το κρύο μείγμα σοκολάτας πάνω από το μείγμα, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά καλά.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και στη συνέχεια χτυπήστε λίγο το ταψάκι της φόρμας για να πάει παντού το υλικό. Έπειτα το βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά περίπου. Θα είναι έτοιμο όταν φαίνεται συμπαγές μέσα στη φόρμα σας. Βγάλτε το ταψάκι και αφήστε το λίγα λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μετά αφαιρέστε τα brownies από το ταψάκι και κόψτε τα σε κομμάτια.

Σχετικά άρθρα