Λαχταριστή και έξτρα υγιεινή ισπανική συνταγή από ρεβίθια με χωριάτικο λουκάνικο (μόλις 405 θερμίδες η μερίδα)

Αν κουραστήκατε με την συνηθισμένη συνταγή ρεβυθάδας θα ενθουσιαστείτε με την ισπανική εκδοχή της. Αρκεί να μουλιάσετε τα ρεβύθια σας καλά, από την προηγούμενη μέρα, και θα έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο, εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

½ κιλό ρεβύθια αποφλοιωμένα   

200γρ χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 ντομάτες (αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

αλάτι και πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα με την προτίμησή σας)

λίγο κύμινο          

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά το νερό από τα ρεβύθια που έχουμε αφήσει να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ και τα ξεπλένουμε καλά να φύγει το περιττό άμυλο. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με ενάμιση λίτρο νερό και με λίγο αλάτι, να βράσουν για μιάμιση ώρα. Μόλις μαλακώσουν τα ρεβίθια, τα κρατάμε και κρατάμε και τον ζωμό ψησίματος χωριστά. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα πολύ καλά. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τις καθαρισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες. Σοτάρουμε για δέκα λεπτά και προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα και το κύμινο. Το αφήνουμε να σοταριστούν για άλλο ένα λεπτό και έπειτα τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβίθια μαζί με 750 ml. του ζωμού μαγειρέματος και του περιεχομένου του τηγανιού. Δοκιμάζουμε να δούμε εάν χρειάζεται αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο περίπου. Η ρεβυθάδα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Σχετικά άρθρα