Απολαύστε το πιο ανάλαφρο cheesecake από λαιμ και τραγανά μπισκότα τζίντζερ (μόνο 328 θερμίδες)

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια μπισκότα τζίντζερ
  • 125 γρ βούτυρο ανάλατο light, λιωμένο
  • 600 γρ τυρί κρέμα light
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 λάιμ, ξεφλουδισμένα (φυλάξτε το χυμό για να τον χρησιμοποιήσετε στο γλάσο)
  • 300ml διπλή κρέμα γάλακτος, σαντιγί μέχρι να γίνει μαλακή

Για το γλάσο

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 6 λάιμ (το ξύσμα από 3 και ο χυμός και από τα 6)

Μέθοδος

  • Χτυπήστε τα μπισκότα με ένα multi ή ρίξτε τα σε μια σακούλα τροφίμων και θρυμματίστε τα με έναν πλάστη. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια αδειάστε το μίγμα στη βάση μιας φόρμας για κέικ 20 εκατοστών, πιέζοντας το προς τα κάτω. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε.
  • Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λάιμ και μετά χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά σας. Έπειτα ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα της κρέμας πάνω στη βάση του μπισκότου, δουλεύοντας από τις άκρες προς τα μέσα και φροντίζοντας να μην υπάρχει αέρας. Λειάνετε το πάνω μέρος του cheesecake με το πίσω μέρος ενός κουταλιού γλυκού. Αφήνετε να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο όσο φτιάχνετε το γλάσο.
  • Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερό. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το σιρόπι. Στραγγίστε και στύψτε τη ζελατίνη από το περιττό νερό και μετά ανακατέψτε τη με το ζεστό σιρόπι μέχρι να διαλυθεί. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει και μετά το περιχύνετε πάνω στο cheesecake και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να δέσει. Τέλος αφαιρείτε προσεκτικά το κέικ από τη φόρμα πριν το σερβίρετε.

Σχετικά άρθρα