Δοκιμάστε την πανεύκολη, λαχταριστή και υγιεινή συνταγή από ψωμί ζέας που έχει έως και 60% περισσότερα θρεπτικά συστατικά

Tο δίκοκκο σιτάρι της ζέας μπορεί να περιέχει έως και 20-60% περισσότερα θρεπτικά συστατικά (π.χ. μαγνήσιο, χαλκό ψευδάργυρο και φώσφορο) συγκριτικά με το μονόκοκκο και το μαλακό σιτάρι.

Υλικά

Για ένα καρβελάκι με 1.300 gr ωμό. Ψημένο = 950 γρ.
◦ Αλεύρι Ζέας 600 γρ
◦ Νερό 390 γρ ένα ποτήρι από τα διαφανή
◦ Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
◦ 1,5 Γιαούρτι 2%, περίπου 300 γραμμάρια
◦ Μαγιά 1/2 κουταλάκι γλυκού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ζυμωθούν. Τα βάζουμε μετά το ζύμωμα στη Φόρμα Σιλικόνης
Ζεσταίνουμε στους 50 βαθμούς για 1 ώρα έως να φουσκώσει και να βγει έξω από τη φόρμα. Κατόπιν ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς με φούρνο πάνω κάτω. Κατόπιν ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το βγάζουμε αμέσως μετά από την φόρμα και είναι έτοιμο

Σχετικά άρθρα