Δοκιμάστε την υπέροχη συνταγή από μοσχαράκι μπουργκινιόν με πορτοκάλι από την Προβηγκία που σερβίρει το γαλλικό εστιατόριο Au Bourguignon du Marais, στο Παρίσι

Ο βασιλιάς της γαλλικής κουζίνας, το μοσχαράκι μπουργκινιόν, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Εξασφαλίσαμε λοιπόν την παραδοσιακή συνταγή που σερβίρει ένα από τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια του Παρισιού, το οποίο μάλιστα φημίζεται για το συγκεκριμένο πιάτο και σας την παρουσιάζουμε.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1,5 κιλό μοσχάρι για βραστό, κομμένο σε μεγάλους κύβους

75 ml κόκκινο κρασί

2 πορτοκάλια

2 καρότα

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. Μπούκοβο

1 Γαρύφαλλο

Μούρα

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

30γρ ζάχαρη

2 πορτοκάλια ξύσμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την αρωματική γαρνιτούρα μας, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο. Αφού τα έχουμε ψιλοκόψει σε κύβους τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα μας, με λίγο ελαιόλαδο, για περίπου 5 με 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε κόψει το κρέας μας σε μεγάλους κύβους το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε κι αυτό για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Έπειτα παίρνουμε τον χυμό από τα δύο πορτοκάλια μας και μαζί με το κρασί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (δάφνη, μπούκοβο, γαρύφαλλο). Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειαστεί.

Ετοιμάζουμε το dressing και τη γαρνιτούρα μας

Παίρνουμε το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια και το προσθέτουμε 200 ml νερό με 30 gr ζάχαρη. Αφήνουμε το ξύσμα να βράσει για δέκα λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Τέλος καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και έπειτα τα κόβουμε σε λωρίδες για να γαρνίρουμε το πιάτο μας.

Σχετικά άρθρα