Μάκα: Η υπερτροφή για την απόλυτη σεξουαλική διέγερση

Αν και στο Περού οι θρεπτικές και αφροδισιακές της ιδιότητες είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια, η ρίζα μάκα (maca) κάνει σήμερα θραύση ως ένα από τα τρόφιμα που θεωρούνται super-food καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα.

Το αρχαίο φυτό από το Περού με ευεργετική επίδραση στην αύξηση της ενέργειας, της αντοχής, της δύναμης και της σεξουαλικής ενέργειας, είναι γνωστό στους ιθαγενείς των Άνδεων εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στη Δύση κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους τελευταία ως ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής και χρησιμοποιείται ευρέως από τους ωμοφάγους, τους χορτοφάγους και τους αθλητές.

Η ρίζα μάκα, που τη βρίσκουμε στις πιο ψηλές κορυφές των Άνδεων είναι πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία και ειδικότερα ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και σίδηρο. Περιέχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως λινολεϊκό οξύ, ελαϊκά οξέα, καθώς επίσης και πολυσακχαρίτες.

Η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την τόνωση της λίμπιντο σε άντρες και γυναίκες και την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που οφείλεται πιθανότατα στον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική λειτουργία και βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει φυσικά το άγχος.

Σύγχρονες κλινικές δοκιμές σε άντρες έχουν αποδείξει την ευεργετική συμβολή της στη βελτίωση του σπέρματος, που οφείλεται πιθανότατα στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών.

Μελετάται επίσης, για την επίδρασή της στις περιπτώσεις ανικανότητας και στειρότητας. Η χρήση της μάκα μπορεί να βοηθήσει και σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού, συμβάλλει στη βελτίωση του αδενικού συστήματος, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει τον ύπνο, εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο.

Επίσης, συμβάλλει στην αντιγήρανση και δρα κατά των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης, εξαιτίας του ασβεστίου και της φυτικής πρωτεΐνης που περιέχει.

Τρόπος χρήσης:

1 – 3 κουτ. του γλυκού (ανάλογα με τα κιλά) διαλυμένη σε νερό ή χυμό φρούτων (κυρίως γκρέιπφρουτ). Να λαμβάνεται απογευματινές ώρες.

Σχετικά άρθρα