Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Η ιστορία μου: Χωρισμένη με ένα παιδάκι, γνώρισα ξαφνικά έναν άνδρα…
Η ιστορία μου: Χωρισμένη με ένα παιδάκι, γνώρισα ξαφνικά έναν άνδρα...  thumbnail

Ελευθερία, 42 ετών

Καλησπέρα σας και από εμένα. Είμαι 24 ετών χωρισμένη πριν ένα χρόνο και με ένα αγοράκι 2 ετών. Από την ημέρα που χώρισα δεν έχει υπάρξει κάτι σοβαρό και σταθερό στην ζωή μου γιατί όλοι καλώς η κακώς θέλουν απλά να περνάνε καλά. Πολύ πρόσφατα βρέθηκε στην ζωή μου ένα άτομο που άκουσε για μένα μέσο κοινών φίλων και ενδιαφέρθηκε να με γνωρίσει όπως και έγινε.

Η ιστορία μου: Χωρισμένη με ένα παιδάκι, γνώρισα ξαφνικά έναν άνδρα…

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας. 


Καλησπέρα σας και από εμένα. Είμαι 24 ετών χωρισμένη πριν ένα χρόνο και με ένα αγοράκι 2 ετών. Από την ημέρα που χώρισα δεν έχει υπάρξει κάτι σοβαρό και σταθερό στην ζωή μου γιατί όλοι καλώς η κακώς θέλουν απλά να περνάνε καλά. Πολύ πρόσφατα βρέθηκε στην ζωή μου ένα άτομο που άκουσε για μένα μέσο κοινών φίλων και ενδιαφέρθηκε να με γνωρίσει όπως και έγινε. Γνωριστήκαμε αρχικά σε μια εκδήλωση και μετά βγήκαμε μια βόλτα μετά από πρόταση του μόνοι μας. Η βόλτα διάρκεσε 5 ώρες στις οποίες μίλησε ο καθένας για τον εαυτό του για τα θετικά και τις παραξενιές του. Ενδιαφέρθηκε να μάθει και για ποιό λόγο χώρισα και γενικώς ήθελε όλο το βράδυ να του μιλάω μέχρι που πήρε τη πρωτοβουλία να με φιλήσει από τα μέσα της βραδιάς ώς το τέλος όπου με πήγε σπίτι. Υπάρχει επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και μου ζήτησε πολλές φορές να πάω Αθήνα να συναντηθούμε. Είναι ένας πολύ γλυκός και τρυφερός άνθρωπος αυτό ακριβώς που μου λείπει αυτή τη στιγμή και θα ήθελα να εξελιχθεί σε μια ωραία σχέση. Τι μου προτείνετε να κάνω και εκ πρώτης όψεως πως σας φάνηκε; Θα χαρώ πολύ να πάρω την απάντηση σας. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός
Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Λαμβάνω μια πολύ τρυφερή αίσθηση από την εξιστόρησή σας και την ανάγκη σας να εμπιστευτείτε κάποιον όσον αφορά στο τί να κάνετε με το θέμα "σχέση". Αναρωτιέμαι όμως γιατί ξεχωρίζετε τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα από το "να περνάμε καλά". Μοιάζει δηλαδή απ' τα λεγόμενά σας, το να περνάτε καλά να αποτελεί κάτι επουσιώδες και επιφανειακό ενώ παράλληλα η σταθερότητα και η σοβαρότητα είναι τί; Βαρετή και κουραστική μέσα απ'το βάθος της; Φαίνεται απ'αυτή την διάκριση ότι είστε πληγωμένη και έχετε αποφασίσει να κατασιγάσετε τους φόβους σας μέσα από το να είστε "πιο προσεκτική στην επόμενη σχέση". Αυτό όμως μπορεί να κουράζει εσάς την ίδια ή και να φανεί επιθετικό σε άνδρες που ενδιαφέρονται για σας. Εσείς είστε προσεκτική γιατί έχει καεί η γούνα σας τρόπον τινά, αυτοί βιώνουν υπερανάλυση και τελικά η "χημεία" χάνεται στην πορεία. Εσείς τελικά κρατάτε ότι αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για την καλοπέραση, αυτοί κρατάνε ότι εσείς είστε καχύποπτη χωρίς να έχουν κάνει κάτι μεμπτό και έτσι συντηρείται ένας φαύλος κύκλος μοναξιάς μέσα από μια διαδικασία που σκοπό έχει να σας προστατεύσει από το να πληγωθείτε ξανά. Η καλοπέραση δεν είναι από μόνη της ενας δείκτης ότι οι άνθρωποι είναι επιφανειακοί. Αντίθετα πολλές φορές όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και τελικά βρίσκουμε κάτι θετικό να κάνουμε όταν περάσει η δυσκολία, αυτό είναι δείκτης ζωντάνιας και διάθεσης για σχετίζεσθαι. Μη φοβάστε να περάσετε όμορφα με τον άνθρωπο που γνωρίσατε και μην τον τρομάζετε με το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν "σοβαρεύουν". Το να τον "τεστάρετε" μ'αυτό τον τρόπο για να δείτε αν θα μείνει ή αν "είναι σαν τους άλλους" είναι σαν να τον τιμωρείτε για πράγματα που δεν έχει κάνει ακόμα. Για πράγματα που έκανε κάποιος άλλος. Δείτε αν νοιάζεται για σας, αν νιώθετε γεμάτη όταν είστε μαζί του, αν φοβάστε λιγότερο μαζί του χωρίς να κάνετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Μη πράττετε με βάση τους φόβους αλλά με βάση το θετικό συναίσθημα που σας αποπνέει ο εκάστοτε άνθρωπος. Αποβάλλοντας τους φόβους τέτοιου είδους και σκεπτόμενη θετικά θα σταματήσετε να είστε σε ετοιμότητα να φύγετε και θα ξεκινήσετε να είστε σε αναμονή για να μείνετε σε μια σχέση.
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X