Μίνι κέικ λεμονιού

<h3><span class="IngredientsStarLeft">ΥΛΙΚΑ</span></h3>
<ul id="IngredientsList">
<li class="IngredientsText">30 γρ. βούτυρο</li>
<li class="IngredientsText">120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li class="IngredientsText">1 λεμόνι το ξύσμα του και το χυμό του</li>
<li class="IngredientsText">Αλάτι μια πρέζα</li>
<li class="IngredientsText">360 ml. γάλα</li>
<li class="IngredientsText">3 αβγά μόνο τους κρόκους</li>
<li class="IngredientsText">60 γρ. ζάχαρη</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</p>
<p style="text-align: justify;">Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι,το αλάτι, το ξύσμα του λεμονιού και το χυμό του λεμονιού. Συνεχίσουμε να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.</p>
<p style="text-align: justify;">Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το γάλα. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.</p>
<p style="text-align: justify;">Βουτυρώνουμε καλά 6 θήκες για miffins ή 6 πυρίμαχα μπολάκια και μοιράζουμε το μίγμα σε αυτά.</p>
<p style="text-align: justify;">Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.</p>

Σχετικά άρθρα