Όταν καπνίζεις χάνεις την όρεξη για sex: Ισχύει; thumbnail

Όταν καπνίζεις χάνεις την όρεξη για sex: Ισχύει;

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μειωμένη ερωτική επιιθυμία. Τι σχέση έχει το κάπνισμα αλλά και οι τροφές που καταναλώνουμε; 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Πού  μπορεί να οφείλεται η μείωση της ερωτικής επιθυμίας – Είναι πάντα πρόβλημα; 


Ενολλανές στην ερωτική επιθυμία είναι δυνατό νο παρατηρούνται χωρίς απαραίτητα να υποδηλώνουν πρόβλημα.Ουσιαστικές όμως αλλαγές σε ένταση και διάρκεια είναι ενδεικτικές παρουσίας ψυλογικών κυρίως προβλημάτων. Μόνο οε σπάνιες περιπτώσεις η μείωση της ερωτικής επιθυμίας αποδίδεται οε ορμονικές διαταραχές.


Από τα οργανικά αίτια ποιά είναι συχνότερα υπεύθυνα για την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας;


Συχνότερα αίτια είναι τα χρόνια νοσήματα και οι ενδοκρίνοπόθειες (νόσος του Άντιοον, νόσος του Κάσινκ. νόσος του θυροειδούς, ακρομεγαλία). Επίσης η λήψη φαρμόκων ο χρόνιος υποσιτισμός, οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού, ο διαβήτης, η μαστεκτομή, η αρθρίτιδα, οι χειρουργικές επεμβάσεις στο γεννητικά όργανα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η τύφλωση και η βαρηκοΐα.


Υπάρχουν ποτά ή φαγητά που αυξάνουν τη διάθεση για σεξ;


Αν και πολλές τροφές έχουν κατά καιρούς θεωρηθεί αφροδισιακές, δεν υπάρχουν σαφείς επιστημονικές παρατηρήσεις που να στηρίζουν τέτοιες απόψεις Τα μύδια, τα στρείδια, το μέλι, τα καρύδια, ο ανανάς, τα λαχανάκια Βρυξελλών έδωσαν την ευκαιρία στις νοικοκυρές να εξαντλήσουν την μαγειρική τους δεινότητα. Ίσως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. 


To κάπνισμα μειώνει τη σεξουαλική επιθυμία;


Αν και η οεξουαλική επιθυμία ελέγχεται κυρίως από ψυχολογικούς μηχανισμούς, το κάπνισμα πιστεύεται ότι έχει αρνητική επίδραση στο σεξ μέσω νευροορμονικών μηχανισμών.


Ποιες φαρμακευτικές ουσίες μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία στη γυναίκα;


Το οινόπνευμα το αντισυλληπτικό χάπι αν και από πολλούς αμφιβητείται η δράση του αυτή, τα αγχολυτικά, τα αντιψυχωτικά και ορισμένα αντιεμετικά φάρμακα έχουν ενοχοποιηθεί για τη μείωση της γυναικείας ερωτικής επιθυμίας.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X