Όμορφη, έξυπνη αλλά μόνη. Γιατί δεν έχω σχέση; Κάνω κάτι λάθος;

Πολλές φορές έχει τύχει να συναντήσουμε όμορφες γυναίκες, έξυπνες, μορφωμένες, με επαγγελματική καταξίωση οι οποίες στην προσωπική τους ζωή είναι μόνες. Αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είναι μόνη της μια τέτοια γυναίκα; Αφού δεν της λείπει τίποτα, τι μπορεί να συμβαίνει; Και όμως είναι κάτι που το συναντάμε πολύ συχνά πλέον στις μέρες μας. Πολλές αναρωτιούνται: «Γιατί δεν έχω σχέση; Κάνω κάτι λάθος»;

Γράφει η Παυλίνα Πουλίδη, Ψυχολόγος, Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια

Κάποιοι από τους παρακάτω λόγους που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα με αυτά τα χαρακτηριστικά στο να είναι μόνη της είναι οι εξής:

1. Δεν συμβιβάζεται με τη μετριότητα

Τέλος οι συμβιβασμοί λοιπόν. Πέρασε χρόνια στα οποία συμβιβαζόταν για να καλύπτει διαρκώς τις ανάγκες του εκάστοτε συντρόφου παραμερίζοντας τις δικές της. Πέρασε χρόνια όπου είχε περιορισμένες απαιτήσεις από τους άντρες μόνο και μόνο για να αποφύγει την μοναξιά. Το αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές να βιώνει την εγκατάλειψη και φυσικά όλα αυτά που έκανε να μην είχαν καμία αναγνώριση.

Έτσι πλέον δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από αυτό που η ίδια έχει να προσφέρει.

2. Ισάξιες σχέσεις

Όπως και στην κοινωνία έτσι και στις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο αναζητά ισότιμια. Με λίγα λόγια η σύγχρονη πετυχημένη γυναικά δεν θα υποταχθεί σε έναν άντρα. Επιθυμεί την ισορροπία και την αναγνώριση των ικανοτήτων της από αυτόν. Αν λοιπόν ο άντρας δεν την θαυμάζει για αυτό που είναι δύσκολο θα την κερδίσει.

3. Επιλεκτική επιλογή συντρόφου

aporripsi

Μια γυναίκα με αυτό το προφίλ είναι πολύ πιθανό να μην έχει ανασφάλειες και να εμπιστεύεται τις δικές της δυνάμεις. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα της καθώς η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό της, της επιτρέπουν να υπομένει την μοναξιά. Είναι σίγουρη πως η αναμονή θα την οδηγήσει στην εύρεση του κατάλληλου συντρόφου καθώς η απόφαση της δεν θα είναι επιπόλαιη και δεν θα χαρακτηρίζεται από απόγνωση.

4. Η καριέρα έχει προτεραιότητα.

Ένας ακόμα λόγος που μια μορφωμένη και επιτυχημένη γυναίκα επιλέγει να είναι μόνη της είναι η επαγγελματική καριέρα. Προτιμάει να αφοσιωθεί στους επαγγελματικούς της στόχους και αφού εκείνοι επιτευχθούν να ασχοληθεί με την προσωπική της ζωή.

 

Πουλίδη Παυλίνα, MSc Health Psychology

Ψυχολόγος, Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια

Δούσμανη 24 Γλυφάδα
Τηλ: 6946575959
Email: [email protected]

Σχετικά άρθρα