Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Tάρτες με ροκφόρ, πράσο και καρύδια!
Tάρτες  με ροκφόρ, πράσο και καρύδια! thumbnail

Tάρτες με ροκφόρ, πράσο και καρύδια!


Συστατικά




  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 40 γρ. βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 400 γρ. ψιλοκομμένο πράσο

  • 100 γρ. ροκφόρ

  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

  • λίγο θυμάρι, μόνο τα φύλλα

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 πρέζα ζάχαρη


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 6 ίσα τετράγωνα, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι 1 εκ. από την άκρη ( έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παραθυράκι).

  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.

  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.

  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, τη ζάχαρη, και το θυμάρι.

  • Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα πράσα ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

  • Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πατάμε λίγο στο κέντρο τους να τις ξεφουσκώσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τη γέμιση μας ή μπορούμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε το φουσκωμένο μέρος του κέντρου.

  • Χωρίζουμε το μείγμα ισόποσα και γεμίζουμε το κάθε τετραγωνάκι.

  • Ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το ροκφόρ, τα καρύδια και λίγο θυμάρι.

  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.


 

 

http://akispetretzikis.com/


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X