Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Διαφορετικές ψητές μελιτζάνες!
Διαφορετικές ψητές μελιτζάνες! thumbnail

Διαφορετικές ψητές μελιτζάνες!

Υλικά




  • 8 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες




  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο




  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο




  • λίγο αλάτι




  • Για τη σάλτσα




  • 5 ντομάτες μέτριες ώριμες, ξεφλουδισμένες+ ψιλοκομμένες




  • 4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα




  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο




  • 3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες




  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο




  • 1 κουτ. γλυκού κάρι




  • 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)




  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο




  • το εσωτερικό από 5-6 σπόρια ξερό κάρδαμο




  • 1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρο, χτυπημένα ελαφρά στο γουδί




  • 1 ξυλάκι κανέλας




  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο




  • αλάτι, πιπέρι




 


 


Διαδικασία



Βήμα 1


Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χαράζετε μπακλαβαδωτά τις ροδέλες μελιτζάνας, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο.


Βήμα 2


Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.


Βήμα 3


Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα μισκοσκεπασμένη να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί της ντομάτας και να μείνει με το λάδι της.


Βήμα 4


Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί ή σε πυρίμαχα ατομικά πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X