Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Γιατί οι σημερινοί άνδρες δε θέλουν σεξ;
Γιατί οι σημερινοί άνδρες δε θέλουν σεξ; thumbnail

Γιατί οι σημερινοί άνδρες δε θέλουν σεξ;

Εδώ και καιρό, δυο τρεις μήνες περίπου έχουμε σταματήσει να κάνουμε σεξ με τον φίλο μου με δική του πρωτοβουλία. Αν ήταν άλλος άνδρας θα σκεφτόμουν ότι με απατά ή ότι με έχει βαρεθεί. Το αντίθετο όμως, μου δείχνει απίστευτο ενδιαφέρον και με αγαπά πολύ. Είμαστε μαζί ένα χρόνο τώρα. Η σεξουαλική μας ζωή στην αρχή ήταν διαφορετική. Πλέον κάνουμε έρωτα μια φορά τη βδομάδα και αυτό επειδή εγώ του το ζητάω!  Συνήθως δεν μου το λέει ευθέως ότι δε θέλει να κάνουμε έρωτα αλλά μου δείχνει με τον τρόπο του ότι είναι κουρασμένος ή μου ζητά να κάτσουμε να δούμε μαζί τηλεόραση. Το ίδιο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει και φίλες μου, παντρεμένες και ανύπαντρες. Έχουμε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Ή οι άνδρες είναι πραγματικά πολύ κουρασμένοι από την καθημερινότητά τους, (ο δικός μου όντως είναι δουλεύει πολλές ώρες) ή έχουμε καταλήξει οι γυναίκες να κηνυγάμε το «θήραμα» στο σεξ! Κάτι έχει αλλάξει στη συμπεριφορά των ανδρών και είναι κοινή μας διαπίστωση. Οι μεγαλύτερες μας λένε ότι οι άνδρες τους διεκδικούσαν περισσότερο και ζητούσαν συνέχεια τη σεξουαλική επαφή. Πέρα όμως από την αλλαγή στη συμπεριφορά, θα ήθελα να σας θέσω το εξής ερώτημα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα οργανικό που προκαλεί μειωμένη ερωτική επιθυμία  και ο άνδρας να μην το έχει καταλάβει; Πώς καταλαβαίνουμε αυτά τα προβλήματα; 

Ελένη, 34 ετών. 

Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθυνθήκαμε στον  Π. Δρέττα, Χειρούργο, Ουρολόγο-Ανδρολόγο και Δ/ντή του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Μας μίλησε για μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα που μάλλον απαντά στο ερώτημά σας…

 Οι μέρες που οι γυναίκες συνήθιζαν να αποφεύγουν τη σεξουαλική πράξη επικαλούμενες πονοκέφαλο, κοιλιακές κράμπες, ή κάποιο λόγο σχετικό με το μωρό τους,  φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Σήμερα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, είναι πιο πιθανό οι άνδρες να πουν όχι στη σεξουαλική πράξη!

Η μελέτη λοιπόν, αποκάλυψε πως σε αντιπαράθεση με τα στερεότυπα,  το 62% των ανδρών αναφέρουν πως είναι πιο πιθανό να αρνηθούν τη σεξουαλική πράξη, σε σύγκριση με τις συντρόφους τους. Οι πιο συχνές δικαιολογίες που προβάλουν μάλιστα, είναι η κούραση και το εργασιακό στρες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1922 βρετανοί άνδρες, 18 ετών και άνω, οι οποίοι διατηρούσαν μια σταθερή, μακροχρόνια σχέση. Η μελέτη διεξάχθηκε μετά την παρατήρηση μιας σημαντικής αύξησης στη χρήση προϊόντων που αυξάνουν τη libido.

Ποιες δικαιολογίες βρίσκουν; 

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή , τη σεξουαλική σχέση με τη σύντροφό τους, ποιος από τους δύο απέφευγε πιο συχνά τη σεξουαλική πράξη και ποιες δικαιολογίες προέβαλε για αυτό.

Το 45% ανέφερε ως πιο συχνή δικαιολογία τη κούραση, το 39% το εργασιακό στρες, το 39% τον πονοκέφαλο, το 29% τη δυσπεψία μετά από το δείπνο και το 24% ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό πρόγραμμα. Όταν τους ζητήθηκαν όμως οι πραγματικοί λόγοι που απέφευγαν τη σεξουαλική πράξη , το 39% ανέφερε μειωμένη αυτοπεποίθηση σχετικά με το σώμα και το 35% χαμηλή libido. Στη συνέχεια ακολουθούσε η κούραση σε ποσοστό 31%, το εργασιακό στρες σε ποσοστό 25% και το ενδιαφέρον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε ποσοστό 19%.

Όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους, η πιο συχνή απάντηση για το 42% των ανδρών ήταν μια φορά κάθε δεκαπενθήμερο. Μόνο ένας στους 10, το 9% δηλαδή, ισχυριζόταν ότι είχε καθημερινή σεξουαλική επαφή με τη σύντροφο του , ενώ το 25% ανέφερε ότι η μέση σεξουαλική του δραστηριότητα περιοριζόταν στη μία φορά το μήνα.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που ένας άνδρας δε θέλει να κάνει σεξ; 

Οι ερευνητές τονίζουν πως η σημαντικότητα της μελέτης βρίσκεται πέραν της κατάρριψης των στερεοτύπων, στην αποκάλυψη των πραγματικών λόγων για τους οποίους οι άνδρες αποφεύγουν το σεξ. Πίσω από τις δικαιολογίες της κούρασης και του εργασιακού στρες, μπορεί να κρύβονται προβλήματα που σχετίζονται με τη libido, καθώς και με την αυτοπεποίθηση και την εικόνα του σώματος.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όποιος και εάν είναι ο λόγος που κρατά τους άνδρες μακριά από την απόλαυση της σεξουαλικής τους ζωής, είναι σημαντικό να ζητήσουν βοήθεια. Μόνο έτσι, μπορεί να διαπιστώσει κανείς εάν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα πίσω από τη μειωμένη επιθυμία. Τονίζουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη φυσιολογικό αναφορικά με τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, εάν όμως η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού ταλανίζεται από προβλήματα, είναι πάντα καλύτερο το να ζητήσουν και οι δύο σύντροφοι τη βοήθεια του ειδικού.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X