Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ο πόνος του χωρισμού είναι ίδιος με τον σωματικό;

Ο πόνος του χωρισμού είναι ίδιος με τον σωματικό;

Το «πονάω» που λένε συχνά οι άνθρωποι μετά από ένα χωρισμό, ίσως να μην έχει τελικά μόνο μεταφορική σημασία, αφού επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο πόνος του χωρισμού είναι ίδιος με τον σωματικό, αφού επηρεάζεται από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου. Χαρακτηρίζεται, μάλιστα, χειρότερος από κάθε άλλο.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Δρ. Μπρίζελντιν, σύμφωνα με το Newsbomb, «όταν χωρίζουμε, είναι σαν να χάνουμε ένα μέλος του σώματός μας, αφού επηρεάζεται από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου».

Μάλιστα, αναφέρει ότι «ο πόνος που προκαλείται από μια πληγωμένη καρδιά είναι χειρότερος από κάθε άλλο. Όταν χωρίζουμε, ο πόνος είναι διάχυτος και »πονά» όλο μας το σώμα» συμπληρώνει η Δρ Μπρίζελντιν.

Οπως, όμως, ακριβώς, γιατρεύεται κάθε πληγή στο σώμα μας, το ίδιο συμβαίνει και με τις… πληγωμένες καρδιές. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος από ότι χρειάζεται για να γιατρευτεί μια σωματική πληγή.

«Ο πρώην αγαπημένος μας, είναι βαθιά ριζωμένος σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου, όπως περιοχές που ρυθμίζουν -τόσο το συναίσθημα- όσο και τις γνωστικές λειτουργίες ή τη μνήμη»εξηγεί η Δρ Μπρίζελντιν. «Φεύγοντας από τη ζωή μας, ο πρώην αφήνει ένα μεγάλο κενό σε πολλά σημεία του εγκεφάλου, κάνοντας πιο δύσκολη την επούλωση του τραύματος», συμπληρώνει.

Όσο για τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί η επούλωση της ψυχικής πληγής «ο καλύτερος τρόπος να επουλωθεί το κενό που άφησε ένας πρώην στον εγκέφαλό μας, είναι να αντικατασταθεί με ένα άλλο ερωτικό ενδιαφέρον» λέει η ίδια και συνεχίζει«επίσης το να βγαίνουμε έξω με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά».

Στο συμπέρασμα ότι ο ψυχικός πόνος του χωρισμού ισοδυναμεί με τον σωματικό καταλήγει και μια έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Οι ερευνητές, μελετώντας με ειδικά μηχανήματα τον εγκέφαλο κάποιων φοιτητών, διαπίστωσαν πως διεγέρθηκαν συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου όταν είδαν τη φωτογραφία μιας πρώην. Μάλιστα, ο πόνος που τους προκλήθηκε ήταν αντίστοιχος με τον πόνο που προκαλείται αν καείς από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X