Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Σπαράγγια στον ατμό με σάλτσα από σκόρδο και σόγια
Σπαράγγια στον ατμό με σάλτσα από σκόρδο και σόγια thumbnail

Σπαράγγια στον ατμό με σάλτσα από σκόρδο και σόγια


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)



  • 450g φρέσκα σπαράγγια

  • 1 κ.σ. ελαφρύ λάδι, π.χ. κραμβέλαιο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης (νέκταρ)

  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση




  1. Κόψτε και πετάξτε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, δηλαδή για 5 με 7 λεπτά περίπου.




  2. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, δηλαδή περίπου για μισό λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη ή το σιρόπι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε για να δέσουν. 




  3. Ραντίστε το ντρέσινγκ πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.




epithimies.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X