Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Φτιάξτε την δικιά σας Σάλτσα Πέστο!
Φτιάξτε την δικιά σας Σάλτσα Πέστο! thumbnail

Φτιάξτε την δικιά σας Σάλτσα Πέστο!

Υλικά συνταγής


 



  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό πλυμένο και καλά στεγνωμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)

  • 3 κ.σ. κουκουνάρι

  • Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)

  • Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι


 


Εκτέλεση


Ιδανικά, για να φτιάξουμε το τέλειο πέστο πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ.


Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Χωρίζουμε τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει. Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.


Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.


Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.


 


http://eos.argiro.gr


 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X