Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Ζουμερά Kολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο!
Ζουμερά Kολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο! thumbnail

Ζουμερά Kολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο!



Υλικά



  • 1½ κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια, καθαρισμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

  • 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

  • 80 ml ελαιόλαδο

  • 4 – 6 ελιές θρούμπες (για το γαρνίρισμα)






 





Διαδικασία


Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, για να μαριναριστούν και να βγάλουν τα κολοκυθάκια τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, μέχρι να κρυώσει.


 


Την αδειάζουμε σε καθαρό μπολ, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι κρύα.


 


Συμβουλές Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη (αντί να τα κόψουμε σε κύβους), αλλά θα πρέπει να στύψουμε καλά το τρίμμα πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να απομακρύνουμε τα υγρά.


 


http://www.gastronomos.gr/


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X