Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Παπαρδέλες με ρόκα, θυμάρι και γκοργκοντζόλα
Παπαρδέλες με ρόκα, θυμάρι και γκοργκοντζόλα thumbnail

Παπαρδέλες με ρόκα, θυμάρι και γκοργκοντζόλα



Υλικά



  • 1 πακέτο παπαρδέλες

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι

  • 30 ml κρασί λευκό ή ροζέ

  • 100 γρ. ρόκα, χοντροκομμένη

  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, θρυμματισμένα

  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

  • αλάτι, πιπέρι






Μερίδες 4



Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄



ΔιαδικασίαΒράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για περίπου μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη ρόκα, τη γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, το θυμάρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


 


 


http://www.gastronomos.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X