Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Μυζηθρόπιτα
Μυζηθρόπιτα thumbnail

Μυζηθρόπιτα

Υλικά για 8-10 άτομα


Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 1½ ώρα


Υλικά

-1 κιλό μυζήθρα φρέσκια (ανάλατη)
-300 γρ. ζάχαρη
-10 αβγά (ελαφρώς χτυπημένα)
-2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
-2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη


 Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε καλά τη μυζήθρα με πιρούνι μέσα σε λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Αλείφουμε ένα ταψί 20×40 εκ. με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε να μην υπερβαίνει σε ύψος το 1,5 εκ. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι να πήξει η πίτα. Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και άχνη.


πηγή: http://www.thecookbook.gr



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X