Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / «Ο άντρας μου με απάτησε με μικρότερη..»
"Ο άντρας μου με απάτησε με μικρότερη.." thumbnail

«Ο άντρας μου με απάτησε με μικρότερη..»

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Ο συζυγός μου με απατούσε  με μια 25χρονη που δούλευε σε μπαρ και ένα χρόνο τώρα μετά την αποκάλυψη του γεγονότος δεν βγήκε έξω την νύχτα δεν τον εμπιστεύομαι όμως και ποτέ πια ξανά ξαφνικά νιώθω ότι το άτομο αυτό ήταν και είναι ξένο για μένα και ότι δεν το αξιολόγησα σωστά πιστεύω ότι  δεν με αγάπησε ποτε. Πώς μπορώ να συνεχίσω με έναν ψεύτη και απατεώνα;


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο Δρ. Λίζα Βάρβογλη. 


Αν πράγματι είναι τόσο πεπεισμένη ότι είναι «απατεώνας» όπως τον αποκαλεί αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να φύγει. Για να μας θέτει όμως το ερώτημα σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία που την κρατούν μαζί του τόσα χρόνια στον γάμο τους. Άρα λοιπόν θα πρέπει να βάλει σε μια ζυγαριά από τη μια το γεγονός της απιστίας και από την άλλη τα θετικά στοιχεία του ανθρώπου αυτού.


Και επίσης η ίδια θα πρέπει να εξετάσει τι είναι αυτό που την κάνει να μην τον εμπιστεύεται. Και το τι είναι αυτό που την κάνει να μη θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και στον εαυτό της και στο γάμο της. Και να το σκεφτεί: Σίγουρα σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για τίποτα. Μονάχα μια εγγύηση υπάρχει: Το ότι αν η δική μας συμπεριφορά είναι σωστή, τότε τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας.


Αν αποφασίσει να μείνει μαζί του πρέπει να αναρωτηθεί: Μπορώ εγώ η ίδια να κάνω κάποιες αλλαγές στον τρόπο που σκέφτομαι και στο πως φέρομαι; Για να διαπιστώσει αν όντως μπορούν να συνεχίσουν μαζί. Τι της προσφέρει αυτός ο άνδρας; Πόσο καλή είναι η ποιότητα του γάμου; Πρόκειται πράγματι για αληθινή μεταμέλεια; Ένα χρόνο τώρα φαίνεται πως ο άνδρας αυτός δεν έχει δικαιώματα. Προσπαθεί να δείξει μια καλή συμπεριφορά. Είναι διατεθειμένη η ίδια να το πιστέψει; Να ξαναφτιάξουν ια όμορφη σχέση; Αν συνεχίσει να κρατά μια αρνητική στάση είναι πιθανόν ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα ο άνθρωπος αυτός θα βρει άλλον τρόπο να ικανοποιήσει τη συναισθηματική και τη σεξουαλική του ανάγκη.


 


Το κλειδί είναι στο τι επιλέγουμε και στον τρόπο που επιλέγουμε να φερθούμε. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X