Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι κίνδυνοι υπάρχουν αν το ζευγάρι κάνει χώρια διακοπές;
Τι κίνδυνοι υπάρχουν αν το ζευγάρι κάνει χώρια διακοπές;  thumbnail

Ελένη, 34 ετών

Τι κίνδυνοι υπάρχουν αν το ζευγάρι κάνει χώρια διακοπές;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:


Είμαι σε μια μακροχρόνια σχέση που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, τσακωνόμαστε συχνά ακόμα και για μικροπράγματα και ο σύντροφος μου μοιάζει να μη μου δίνει σημασία – ίσως 5 χρόνια που είμαστε μαζί κουραστήκαμε. Πιστεύετε ότι είναι καλό να κάνουμε διακοπές χώρια φέτος ή όχι; Από τη μια σκέφτομαι θα μας ξεκουράσει από την άλλη μπορεί και να μας διαλύσει.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο, ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό.


Δημήτρης Κατσαρός


Θέτετε με αρκετή σαφήνεια τον προβληματισμό σας και από τον τρόπο που το αντιμετωπίζετε μοιάζει να είστε ένας δουλεμένος άνθρωπος όσον αφορά τα διλήμματα. Παρ'όλα αυτά αφού επικοινωνείτε τον φόβο διάλυσης της σχέσης σας σημαίνει πως είστε εξωστρεφής όταν φοβάστε πράγμα που μαζί με το γεγονός πως φοβάστε τη διάλυση, δηλαδή με θετικούς όρους επιθυμείτε τη συνέχεια της σχέσης σας, δείχνει πως υπάρχει κάτι συνδετικό ακόμα μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας έστω κι αν έχετε κουραστεί μετά από αυτά τα πέντε χρόνια. Πολλά ζευγάρια έχουν κάνει δραστηριότητες χωριστά και κάποια απ'αυτά έμειναν μαζί ενώ άλλα χώρισαν. Όμως η λύση του να περάσει ένα ζευγάρι κάποιο χρόνο χωριστά δεν είναι από μόνη της η οδός προς το χωρισμό ή τη συνέχεια της σχέσης. Είναι απλά ένας τρόπος να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στον καθένα απ' τους δύο συντρόφους με τρόπο ώστε να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση: Είτε χωρισμού είτε συνέχειας της σχέσης. Μη φοβάστε να μείνετε χωριστά απ' το σύντροφό σας αν αυτό επιθυμείτε. Άλλωστε όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο νου σας θα δείτε τα πραγματικά συναισθήματα, αυτά που κρύβονται πίσω από την καθημερινότητα της διάδρασης και της τριβής.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X