Σοκολατένια σφολιατίνια !

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> </span><span class="text">1 φύλλο σφολιάτας</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> </span><span class="text">100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> </span><span class="text">2 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">80 γρ. κουβερτούρα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">200 γρ. ζαχαρούχο γάλα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">70 γρ. μαργαρίνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">3 κ.σ. κακάο σε σκόνη</span></li>
</ul>
<p> </p>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<p>Σε μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα. Όταν λιώσουν, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα ή φαρδύ μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Ρολάρουμε τη μια μακριά πλευρά μέχρι τη μέση του φύλλου. Ρολάρουμε και την άλλη μακριά πλευρά μέχρι να συναντηθούν τα 2 ρολά και να κολλήσουν κατά μήκος. Βρέχουμε με πινέλο την ένωση για να μείνουν ενωμένα στο ψήσιμο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 14 λεπτές φέτες (μπισκοτάκια). Τα τοποθετούμε οριζόντια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να μη νοτίσουν και να παραμείνουν τραγανά.</p>
<p> </p>
<p><span><em>μερίδες</em></span> 14</p>
<p><span><em>Χρόνος Προετοιμασίας</em></span> 15 λεπτά</p>
<p><span><em>Χρόνος ψησίματος</em></span> 15 λεπτά</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a title="συνταγές μαγειρικής" href="http://www.argiro.gr/" target="_blank">www.argiro.gr</a></p>
</div>
<p><span>www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα